Султанът на Бруней Хасанал Болкиах, един от най-богатите хора в

...
Султанът на Бруней Хасанал Болкиах, един от най-богатите хора в
Коментари Харесай

Дъщерята на султана на Бруней се омъжи за първия си братовчед СНИМКИ

Султанът на Бруней Хасанал Болкиах, един от най-богатите хора в света, ожени още една щерка. Общо султанът има най-малко 12 деца, тъй че сватбите в Бруней се случват постоянно. Този път принцеса Азема Ниматул Болкиах се омъжи. Нейният фаворит беше нейният братовчед, принц Хаджи Джефри Болкиах, един от синовете на по-малкия брат на султана на Бруней, скандалният принц Джефри, пише .

Въпреки че ислямът не приветства сходни тясно свързани бракове, те не са неразрешени. Така че сватбата се състоя с присъщия обсег на Бруней.
 Султан на Бруней Дъщеря на Бруней, Хасанал Болкиах, Азема Ниматул Болкиах, Азема Ниматул Болкиах Принцеса Азема Ниматул Болкиах се омъжва за собствен братовчед Снимка: Instagram tmski  Султан на Бруней Дъщеря на Бруней, Хасанал Болкиах, Азема Ниматул Болкиах, Азема Ниматул Болкиах Принц Матин със сестра си на нейната сватба Снимка: Instagram tmski
Снимки от сватбата сподели един от най-желаните ергени в света, принц Абдул Матин, подписващ ги: „ Много се веселя за моята по-голяма сестра “.

Принцеса Азема Ниматул Болкиах е родена на 26 септември 1984 г. Тя е осмото дете на султан Хасанал Болкиах от някогашната му втора брачна половинка Хаджи Мариам.

Като множеството членове на фамилията на султана, тя обича поло и даже игра за националния тим на игрите в Югоизточна Азия през 2017 година в Куала Лумпур. Нейният тим приключи шампионата с бронзов орден.

През 2021 година принцеса Азема беше измежду десетте спортни посланици, определени да предизвикват равенството сред половете преди Олимпиадата в Токио през 2020 година

Малко се знае за нейния избраник. Принц Хаджи обича поло и е доста богат.
 Султан на Бруней Дъщеря на Бруней, Хасанал Болкиах, Азема Ниматул Болкиах, Азема Ниматул Болкиах Принц Матейн, принцеса Азема Ниматул Болкиах, принц Хаджи Джефри Болкиах и Аниша Иса-Калебич Снимка: Instagram tmski
Сватбата се организира в сходство с обичаите на Бруней и с кралски разкош. Принцесата смени няколко рокли. Едната от които беше обсипана със скъпоценни камъни и допълнена от тиара от диаманти. А вторият тоалет, в народен жанр, беше допълнен от солидни златни бижута: корона, гривни и обеци.

Имаше и наложителен признак на всяка младоженка от сватбата на член на ръководещото семейство на Бруней: букет от злато и скъпоценни камъни и обувки, обсипани с диаманти.

На сватбата имаше няколкостотин посетители, в това число представители на непознати страни.

А до завидния ерген принц Матин беше видяна дългогодишната му другарка Аниша Иса-Калебич, щерка на почитан чиновник на Бруней, на която мнозина пророкуват да бъде негова брачна половинка.
 Султан на Бруней Дъщеря на Бруней, Хасанал Болкиах, Азема Ниматул Болкиах, Азема Ниматул Болкиах Снимки: Instagram tmski   Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР