Студените въздушни маси, които предизвестяват очаквания леден циклон „Ифестион“, започнаха

...
Студените въздушни маси, които предизвестяват очаквания леден циклон „Ифестион“, започнаха
Коментари Харесай

Ледената хала Ифестион удари Гърция СНИМКИ

Студените въздушни маси, които предизвестяват упования мразовит циклон „ Ифестион “, започнаха да обгръщат северните елементи на страната и до вечерта се чака да обиден съвсем цяла континентална Гърция, оповестява "Български вести ".

Температурите към този момент падат. Според метеорологичния център в Атина в идващите часове „ Ифестион “ ще удари регионите Тракия, Източна Македония, Халкидики, Централен и Северен Егейски район, Магнезия, Пелопонес и Южните Йонийски острови.


Снеговалежи ще има още през днешния ден в регионите Тракия, Източна Македония, Халкидики и Тесалия.

Очакваните бурни ветрове последователно ще се ускоряват, първо в Йонийско море, а по-късно и в останалата част на Егейско море, достигайки 10 бофорт. Корабите остават на котва.

Неблагоприятните метеорологични условия ще доминират и по пътната мрежа от неделя вечер до понеделник на Богоявление. Снеговалежи се чакат от източната пътна мрежа на Пелопонес. Централна Гърция, Югоизточна Тесалия и Тракия. Издадени са указания за придвижване по пътищата заради неприятното време.


Забранено е придвижването на товарни коли по националната пътна мрежа. Влизането в ски курорта Парнасос също е неразрешено.

В цялостна подготвеност заради предстоящото неприятно време са и гръцките железници. От Атина до Александруполис са ситуирани снегомобили, с цел да се избегне заледяване на снега и основаване на проблеми с влаковете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР