Французинът Жулиен Алафилип спечели 12-ия етап от Колоездачната Обиколка на

...
Французинът Жулиен Алафилип спечели 12-ия етап от Колоездачната Обиколка на
Коментари Харесай

Жулиен Алафилип спечели 12-ия етап от Колоездачната Обиколка на Италия

Французинът Жулиен Алафилип завоюва 12-ия стадий от Колоездачната Обиколка на Италия, който беше с дължина 193 километра от Мартинсикуро до Фано. Времето на Алафилип е 4:07:44 секунди, като изпревари с 31 секунди Джонатан Нарваес от Еквадор и с 32 Кантен Ерман от Белгия.

Ранният задатък, който Алафилип си направи, действително се оказа основен за крайната победа. Демонстрирайки устойчивост и сериозна физическа подготовка, състезателят на Soudal Quick-Step самоуверено удържа преследвачите си и не разреши нито един заключителен спринт да го заплаши.

Цялата отдалеченост по трасето включваше задоволително изкачвания, с цел да даде късмет на тези, които желаят да рискуват и да нападат. Това беше отличен късмет и за спринтьорите, само че тактиката на Алафилип се оказа печеливша.

Първоначално той караше дружно с група, повишена до 10 състезатели, към 130 километра преди финала. Но в един миг излетя дружно с Мирко Маестри и двойката задържа огромна преследваща група зад тях.

Но с течение на стадия Маестри се изчерпа и Алафилип остана самичък отпред с оставащи с по-малко от 15 км. След това Кантен Ерманс и Джонатан Нарваес започнаха да се доближават, само че французинът имаше мощ в краката, с цел да финишира първи. Михаел Валгрен от Дания остана на 4-о място, на 43 секунди, следван от представителите на домакините Кристиан Скарони и Матия Трентин.



Лидерът в основното самостоятелно класиране Тадей Погачар приключи през днешния ден на 13-о място, изоставайки на 5:25 минути от спечелилия Алафилин. Това обаче не му попречи да резервира и 1-ото място с общо време 45:22:35 часа. След него е Даниел Мартинес (Колумбия) от тима на BORA – Hansgrohe, изостанал на 2:40, а трети – Герайнт Томас (Уелс) от INEOS на 2:56.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР