Студените месеци са истинско изпитание за кожата на ръцете ни.

...
Студените месеци са истинско изпитание за кожата на ръцете ни.
Коментари Харесай

Ето как да се справим със сухата кожа на ръцете

Студените месеци са същинско тестване за кожата на ръцете ни. Колкото и да ни защищават ръкавиците, ниските градуси, дезинфектантите и домашните почистващи препарати могат да изсушат кожата ни. Ето и няколко съвета по какъв начин да се оправим със сухата кожа на ръцете.

Домашна маска с авокадо
Авокадото има страхотни овлажняващи качества и съдържа доста витамини. Можете да си извършите маска за ръце с половин узряло авокадо, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 чаена лъжичка масло от жожоба и половин чаена лъжичка лимонен сок. Нанесете маската върху ръцете си за 10-15 минути, като можете да ги увиете с фолио за по-добро асимилиране.

Овлажнител за въздух
Ако живеете в суха среда, овлажнителът може да бъде отлично допълнение към вашето домакинство. Той елементарно ще върне влагата в сухата кожа.

Мед
Медът има антибактериални и антиоксидантни свойства. Нанесен върху суха кожа, той почиства и дезинфекцира сухата зона, а по-късно подтиква имунната система да стартира да построява още веднъж повредената тъкан.

Овес и слънчогледово масло
Доказано е, че маслото от слънчогледово семе хидратира и подмладява сухата и изсушена кожа. Овесът също има доста сходни свойства, по тази причина комбинацията от двете може да направи чудеса с кожата ви. Смесете варени или сурови овесени ядки с няколко капки масло от слънчогледово семе и нанесете сместа върху кожата си, оставете да подейства няколко минути и изплакнете.

Витамин В3
Консумирането на храна богата на витамин В3 или използването на артикули за кожа, които съдържат ниацинамид ще подобрят хидратацията на кожата ви. Те ще поддържат бариерата на кожата и ще поддържат нейната влага за по-дълго време.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР