Стряскаща статистика показа във Facebook профила си зам.-кметът на София

...
Стряскаща статистика показа във Facebook профила си зам.-кметът на София
Коментари Харесай

Масово хората в София карат с превишена скорост

Стряскаща статистика сподели във Фейсбук профила си зам.-кметът на София по направление “Финанси и опазване на здравето ” Дончо Барбалов. Оказва се, че всеобщо хората в Столицата не престават да карат с превишена скорост. Според статистиката му, да вземем за пример, 67% от колите, преминаващи по бул. Цар Борис, са със скорост над допустимата.

“Превишаването на скоростта по улиците на столицата продължава да е един от главните проблеми, предизвикващи огромен брой произшествия и потърпевши в София ”, пише Барбалов.

Данните, които той разгласява, са снети от радарните табла, конфигурирани от общината на значимите пътни артерии в столицата.

“Според данните изключително претрупан е Околовръстният път, където дневно в едната посока минават приблизително над 15 000 автомобила (или над 350 хиляди МПС за месец). Броят на водачите, надвишили позволената скорост, е даден като безспорни стойности. Освен Околовръстното шосе, други натоварени артерии в града, по които също не се съблюдават рестриктивните мерки, са бул. “България ”, “Цариградско шосе ” и “Ботевградско шосе ”, добавя той.

Дончо Барбалов увери, че данните, получени от електронните табла, се дават навреме на Пътна полиция. Постъпилата информация и високият % превишавания на скоростта оказват помощ да се дефинират местата, където е належащо да се ускори контролът от страна на Министерство на вътрешните работи.

“Само по този начин ще се реализира понижаване на пътно-транспортните катастрофи и “състезанията ” сред рискови водачи ”, написа той.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР