Строителството е ключово за европейската икономика, поради внушителните данни за

...
Строителството е ключово за европейската икономика, поради внушителните данни за
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Строителният сектор е ключов за европейската икономика

Строителството е основно за европейската стопанска система, заради внушителните данни за брутната добавена стойност и за заетостта, които секторът непосредствено обезпечава.

Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на Конференция „ Строителство - към всеобхватна Цифрова тактика “, част от „ Дни на Европейски Съюз промишлеността ", провеждащи се в Брюксел. На Конференцията присъединяване взеха представители на бизнеса, работодателски организации, представители на европейските институции.

Министър Караниколов уточни, че строителният бранш е част от общия подтекст на европейската промишленост, а европейските бизнесмени от другите браншове са изправени пред общите провокации на бързите софтуерни промени, водещи до внезапна смяна и на икономическите връзки.

По думите му дигитализацията би трябвало да обхване колкото се може повече браншове на стопанската система, включително и строителството. Икономическият министър посочи значимостта за обезпечаване на поредно и уравновесено развиване на строителството за общото действие на европейската стопанска система.

„ Строителният бранш е основен, тъй като той свързва доста базови индустриални браншове като суровините, химикалите и енергетиката с индустриални браншове като машиностроенето, локалните стопански системи и секторите на услугите “, сподели още той.

Караниколов добави, че по време на „ Дните на Европейски Съюз промишлеността “ се приказва за това по какъв начин да се помогне на европейската промишленост да се приспособява към световните провокации, софтуерните промени и по какъв начин да остане сполучлива, с цел да продължи да обезпечава работни места. „ Трябва да повишим конкурентоспособността и пазарните си преимущества, с цел да се конкурираме сполучливо на европейските и международни пазари “, приключи министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР