Строителните работи по столичната улица Граф Игнатиев“ , градинката Седмочисленици“,

...
Строителните работи по столичната улица Граф Игнатиев“ , градинката Седмочисленици“,
Коментари Харесай

Строителните дейности на улица „Граф Игнатиев“ прикючиха

Строителните работи по столичната улица „ Граф Игнатиев “, градинката „ Седмочисленици “, площадите Гарибалди и Славейков са завършили и са признати от Столичната община.

   БГНЕС

До края на деня сторителят от Джи пи груп има време да острани установените при приемането на обекта недобре осъществени работи, стана ясно през днешния ден от изказването на приемателната комисия пред медиите.

Максималната санкция , която може да наложи общината за недобре свършена работа е към един милион лв., само че по-високата санкция за неспазване на периода, която е 240 хиляди лв. дневно, към този момент няма по какъв начин да се наложи.  Дори стоителят да се оправи с нередностите до края на днешния ден обаче, в зоната следва още довършителна работа, за която не е разгласен период.
 
   БГНЕС-->

Май 2018-та. Започва рмемонтът на зона две в централната градска част на София, станал прочут като ремонтът на Графа. Година, няколко абсурда и една оставка по-късно, от Столичната община разпространиха прессъобщение, от което стана ясно, че на 21 май са установени недостатъци чиито период за премахване изтича през днешния ден. Днес предиобед Тодор Тодоров от надзора на обекта ги заключи по този начин:

„ Дефектие са главно местни пропадания на настилката. Липса тук-там на задоволително фугиране..Отделни повреди в боята на уличните стълбове. Дефекти в посадните места. Проверяваме и организацията на придвижването, като знаци и маркировка. ”

Време да отстранят изброените недостатъци от Джи пи груп имат през днешния ден до края на деня . А какво следва, в случай че не се случи това. Обяснява Даниел Евлогиев шеф на транспортна инфраструктура в Общината:

Със сигурност обаче на строителя към този момент няма кка да бъде наложена санкция за забавяне, защото на 21 –ви оказа се, онбектът е бил признат, въпреки и със забележки. Така отпада разновидността строителят да би трябвало да заплаща по 240 хиляди лв. дневно за забавяне. И даже всички нередности, установени на 21 ви да бъдат остранени до края на деня обаче, в зоната към Графа служащите ще продължат да бъдат нормална панорама.
 
 Докога всичко това обаче би трябвало да бъде приключено, по този начин и не стана ясно . В рубрика „ архитектурен подробност “ очевидно влизат и станалите печално известни като „ перки “ ограничители на трамвайното трасе на Графа, които и при тази инспекция не стана ясно по кое време ще бъдат заменени.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР