Централни хали в София отварят на 23 май след мащабния

...
Централни хали в София отварят на 23 май след мащабния
Коментари Харесай

Отварят Централни хали в София на 23 май

Централни хали в София отварят на 23 май след огромния ремонт и възобновяване на истинския тип и функционалности на постройката, осъществен от Kaufland България. 
 
Общата стойност на инвестицията надвишава 50 млн. лева, а планът за вдъхването на нов живот на емблематичната постройка беше съгласуван напълно с рекомендациите на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерство на културата.
 
Реставрираният " Покрит пазар " на София ще работи за всички клиенти от 7.00 до 23.00 часа всеки ден, като разполагаем за тях ще бъдат близо 15 000 качествени и преференциални артикули, множеството от които от български снабдители и производители. Общо над 170 са българските снабдители на месо, риба, млечни храни, самун и плодове и зеленчуци, които ще показват стоката си под покрива на Централни хали. 
 
На повърхност от малко над 4 дка се разкрива цялостният размер и великолепие на емблематичната постройка, проектирана от арх. Наум Торбов през 1908 година Клиентите ще могат да се потопят в 110-годишната история на културното завещание на Централни хали, до момента в който пазарят под една от най-емблематичните стоманени структури у нас. 
 
На равнище " партер " в постройката, новият притежател, благодарение на експертите от Регионален исторически музей – София, е социализирал археологическото завещание от Древна Сердика. До разкритите още през 2000 година остатъци от защитната стена на Улпия Сердика и римска баня е обособена зона за история и просвета, до която всеки искащ може да се допре изцяло гратис и не е обвързано с покупка от комерсиалната зона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР