Строежът на първия етап на Третата метролиния се очаква да

...
Строежът на първия етап на Третата метролиния се очаква да
Коментари Харесай

Зам.-кметът Дончо Барбалов очаква скоро да е готов по-дълъг участък от третата метролииня

Строежът на първия стадий на Третата метролиния се чака да завърши през октомври, разгласи през днешния ден зам.-кметът по превоза на София Дончо Барбалов пред " Труд ". Първите 8 км от новото трасе би трябвало да са подготвени идващите месеци – от кв. " Красно село през центъра до бул. " Владимир Вазов ", посочи той.

Кметът Йорданка Фандъкова обаче сподели на 5 август, че до края на годината ще е подготвен и пуснат за прилагане много по-кратък сектор от трасето - от " Красно село " единствено до ул. " Граф Игнатиев ". Това е с три метростанци по-малко, в сравнение с до бул. " Вл.Вазов ".

Инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД, на 2 август пред БНР сподели: " Най-добре е цялата трета метролиния да се пусне по едно и също време, а не на обособени сектори ". Той показва като реалистична последна дата за това - февруари 2020 година

" За две (метро)станции не е рационално да се пуска. Срок за всички станции към този момент е февруари, само че ще се мъчим да го дръпнем до Нова година (участъка) до " Красно село ", разгласи той.

Мотивите на Братоев за по-късна пускова дата са свързани с условията на производителя на новите метровлакове – компанията " Сименс ", за по-продължителни тествания по трасето.

" Това е ново потомство системи за ръководство. Досега ние за три месеца правихме тестванията на предходните сектори. Минималният период по искане на " Сименс " беше осем месеца, само че те се съгласиха да го понижим на шест месеца. И сега работим в този шестмесечен период ", акцентира инж. Братоев. Той също, както Фандъкова, обрисува първия сектор на третата метролиния от " Красно село " до ул. " Граф Игнатиев ", а не до бул. " Вр. Вазов ".

" От края на август до началото на септември ще имаме опция да подадем напрежение и да стартират тествания на централния сектор " Граф Игнатиев " - " Красно село ", съобщи Братоев.

Договорените със " Сименс " шестмесечни тествания би трябвало да завършат през февруари 2020 година, което съответствува с крайния период, желан от инж. Братоев. Третият метродиаметър е от кв. Горна баня при Околовръстния път до жк " В.Левски " и ще е с общо 18 метростанции.

 Пробивната машина излезе при бул.
© Надежда Чипева, Капитал

Пробивната машина излезе при бул. " Мадрид " и бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " в края на февруари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (106)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР