Строежът на опера на мястото на Партийния дом би струвал

...
Строежът на опера на мястото на Партийния дом би струвал
Коментари Харесай

Показаха как Партийният дом може да се превърне в опера

Строежът на опера на мястото на Партийния дом би коствал 30 млн. лв.. Цената не включва разрушение на в този момент съществуващата постройка. Това разгласи Георги Стоев от фондация " Дом за Пловдивската опера ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Той дружно с арх. Илко Илиев показаха концепцията на фондацията за превръщането на Партийния дом в опера.

По думите на арх. Илиев постройката на Партийния дом е противоречива и проблематична. Съществува градивна фуга сред концертна зала и високата зала или някогашният партиен дом. Това разрешава опазване на концертна зала, която да стане с потенциал към 900-1000 места. Да се направи и под земята паркинг  с към 80 паркоместа. Новата концертна зала би имала най-висока част 20-25 метра или равнище към 6-7 етаж. Може да се получи неангажираща постройка, позволяваща панорама към Родопите.

От своя страна арх. Мария Стоянова от КАБ съобщи изрично, че Пловдив би трябвало да има опера, само че мястото за нея би трябвало да е друго. От Съюз на архитектите изрично се опълчиха на събарянето на постройката на Партйния дом.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР