Стриите са сред най-честите дерматологични проблеми, носещи естетически дискомфорт при

...
Стриите са сред най-честите дерматологични проблеми, носещи естетически дискомфорт при
Коментари Харесай

4 био масла в помощ в борбата срещу стриите


Стриите са измежду най-честите дерматологични проблеми, носещи естетически дискомфорт при дамите. Макар в множеството случаи стриите да изсветляват с времето и да стават доста по-трудно различими, ускоряванетo на този развой би било добре пристигнало за доста дами. За задачата те може да разчитат на напълно естествени артикули с удобно въздействие върху поддържането еластичността на кожата. Сред тези артикули се открояват няколко био масла.

Стрии се образуват, когато междинният пласт на кожата (дерма) се преразтегли или свие прекомерно бързо, при което в съответните зони се появяват забележими червеникави линии. Най-често стрии се образуват вследствие разтягането на кожата през бременността или заради бързо струпване или загуба на тегло. Това изяснява за какво стриите се образуват преди всичко върху някои зони на тялото – по корема, към гърдите, ханша, бедрата и други Установено е, че локалното отнасяне на засегнатите кожни сектори с избрани био масла може да подкрепи възобновяване на кожата и да форсира заличаването на стриите.

Арганово масло
Аргановото масло е измежду най-често прилаганите био артикули в грижата за кожата и косата. То работи доста добре за повишение еластичността на кожата. Може да се употребява като допълващо средство в битката за изтриване на стриите или като превантивно средство при дами от рисковите за появяването им групи.

Масло от горчив бадем
Специално изследване измежду дами, подложили се на диета за намаляване, потвърждава благоприятние предпазен резултат на маслото от горчив бадем против поява на стрии. Топенето на подкожните мазнини крие риск от поява на стрии, сравним с този при хора, които бързо натрупват в допълнение тегло. Учени откриват, че локалното използване на масло от горчив бадем в процеса на намаляване понижава с 60% риска от поява на стрии в този интервал. Установено е, че в случай че маслото се ползва с верни масажни техники , рискът може да бъде понижен още повече.

Масло от портокал
На маслото от портокал се приписват свойства, доста сходни на тези при маслото от горчив бадем. Установено е, че то надълбоко подхранва кожата и редуцира риска от несъразмерното й изтъняване и преразтягане.

Лавандулово масло
Проучванията демонстрират, че то подтиква производството на колаген в кожата и подкрепя построяването на нова съединителна тъкан за по-бързо укрепване на рани и по-пълно възобновяване естественото положение на кожата.

Свързани публикации.. Стрии – по какъв начин да ги накараме да избледнеят? 0 Продуктите против стрии не могат да ги отстранен изцяло 0 3 био масла оказват помощ при белези по кожата 0

Важно е да се означи, че цялостното унищожаване на стриите е муден развой и триумфът от битката против тях мощно зависи от вида на кожата. Затова е добре да се регистрира и превантивният резултат на посочените био масла против появяването на стрии. Тези масла обаче не трябва да се ползват независимо и в съсредоточена форма, заради риска от изгаряне или мощно неспокойствие на кожата, изключително при хора с сензитивна такава. Затова био маслата е добре да се разтворят в по-неутрално масло, употребено като основа – да вземем за пример бадемово или кокосово масло и да се нанасят единствено в този си тип. Допълнителни защитни ограничения следва да се вземат през бременността, когато безопасносста на всяка стъпка за спомагателна грижа за кожата би трябвало да се съветва със експерт.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР