Страсбург. Земеделските производители от България, Хърватия, Румъния, Полша, Финландия и

...
Страсбург. Земеделските производители от България, Хърватия, Румъния, Полша, Финландия и
Коментари Харесай

Евродепутатът Момчил Неков: Трябва да има еднакви субсидии за земеделските производители в ЕС

Страсбург. Земеделските производители от България, Хърватия, Румъния, Полша, Финландия и други страни са изправени пред сходни провокации, свързани с смяна в климата, битка със все по-устойчиви заболявания и вредители, компликации при намирането на работна ръка. За това остава непонятен въпросът за разликите в подпомагането и неравните дотации, които получават. Трябва да има идентични дотации, за едно обикновено действие на единния пазар в Европейския съюз (ЕС). Това съобщи нощес евродепутатът от групата на Социалистите и демократите Момчил Неков на изключително съвещание на Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Европейския парламент (ЕП) в Стасбург, оповестиха от пресофиса на евродепутата .
„ Друг сериозен проблем е разграбването и концентрацията на земя, която е все по-ограничен запас. Това е проблем за навлизането на млади и нови фермери. Проблем е и концентрацията на дотации в ръцете на малко производители. Трябва да се откри сполучлива формула, която да откри салдото сред размера на дотация и икономическото отражение, да вземем за пример посредством по-голяма поддръжка за производители, които действително основават и поддържат повече работи места в селските региони “, разяснява още Момчил Неков.
Той добави, че европейските производители и консуматори в другите елементи на Европа чакат еднообразно качество на продуктите от идентична марка и опаковка.
Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Екологичен потенциал разиска отчет по отношение на бъдещето на изхранването и на селското стопанство. Европейският парламент цели приемане на позиция по отношение на бъдещата обща селскостопанска политика и многогодишната финансова рамка. Очаква се това да стане през май тази година, когато и Европейската комисия ще даде своето предложение за бъдещето на бюджета на Европейския съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР