”Страните от НАТО удължават активната фаза на специалната операция в

...
”Страните от НАТО удължават активната фаза на специалната операция в
Коментари Харесай

ЗАПЛАХА: Захарова каза, че чуждестранните наемници в Украйна ги чака големи присъди

”Страните от НАТО удължават дейната фаза на специфичната интервенция в Украйна, увеличавайки доставките на военно съоръжение и оръжия. Противно на изказванията, че военните дейности в Украйна би трябвало да приключат допустимо най-скоро, страните от НАТО вършат всичко допустимо, с цел да удължат дейната фаза на интервенцията с военна техника, оръжия и муниции. Помагат на режима в Киев да продължи експанзията против ДНР и ЛНР и подтикват към нови неонацистки военни закононарушения. Това съобщи представителят на външното министерство на Русия Мария Захарова.
Тя добави, че от началото на съветската специфична военна интервенция украинските управляващи са привлекли към 7000 задгранични наемници от 63 страни: " От началото на специфичната военна интервенция режимът в Киев притегли в Украйна, съгласно отворени данни, към 7000 задгранични наемници от 63 страни ".

Захарова добави, че най-вече от тях са от Съединени американски щати, Канада, Румъния, Англия, Полша и Грузия. По думите ѝ, в хода на военните дейности броят на задграничните бойци понижава, а съветските въоръжени сили към този момент са унищожили към хиляда наемници. Още към хиляда пък отказали да вземат участие във военни дейности и се върнали в предходните си места за " екстремистка дислокация ".

" Препоръчваме на останалите към 5 хиляди, почти 4800 души, да последват образеца на своите приятели по злощастие и също да се върнат в своите страни ", съобщи Захарова. Тя добави, че съгласно нормите на интернационалното филантропично право задграничните наемници нямат статут на бойци и не могат да разчитат на подобаваща правна отбрана. " Вместо лесни пари, тях ги чака наказателна отговорност и дълги периоди на отнемане от независимост ", заплаши говорителката на Сергей Лавров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР