Страните от НАТО и ЕС са съгласни, че няма да

...
Страните от НАТО и ЕС са съгласни, че няма да
Коментари Харесай

Шолц увери, че страните от ЕС и НАТО няма да изпращат войски в Украйна

Страните от НАТО и Европейски Съюз са съгласни, че няма да изпращат свои войски в Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц съобщи това пред публицисти по време на посещаване в град Фрайбург им Брайзгау, като конференцията бе излъчена от , съобщи ТАСС.

„ Още един път, като част от една добра полемика, обсъдихме, че това, за което се разбрахме през цялото време, важи и за бъдещето, а точно, че няма да има сухопътни войски и бойци на украинска територия, които да бъдат изпратени там от европейски страни или НАТО страни “, сподели канцлерът. Той назова " доста значима стъпка напред " обстоятелството, че има такова разбиране измежду западните страни. Шолц дефинира мнението на Запад по този въпрос „ доста единомислещо “. Шолц сподели още, че западните страни „ имат предпочитание да закупят (муниции) с европейски фондове отвън Европа, с цел да обезпечат поддръжка за Украйна “.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи през вчерашния ден, след конференцията за Украйна, която се организира в Париж, че не е изключена възможността за изпращане на сухопътни сили на западни страни в зоната на Северния боен окръг. Макрон сподели още, че западните страни имат намерение да създадат всичко належащо, с цел да подсигуряват, че Русия няма да вземе превъзходство в спора. Срещата в Елисейския замък се състоя в Париж на 26 февруари. На конференцията участваха немският канцлер Олаф Шолц, полският президент Анджей Дуда и министър-председатели на към 20 страни от Европейски Съюз. Съединените щати бяха показани на срещата от асистент държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О'Брайън, а Обединеното кралство беше показано от външния министър Дейвид Камерън.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР