Страните от ЕС трябва да помислят за изграждането на отношения

...
Страните от ЕС трябва да помислят за изграждането на отношения
Коментари Харесай

Унгария заяви, че ЕС се нуждае от отношения с Русия, които не зависят от фактора Украйна

Страните от Европейски Съюз би трябвало да помислят за построяването на връзки с Русия в подтекста на създаването на нова архитектура на европейската сигурност, украинският фактор не би трябвало да въздейства върху този развой. Това сподели унгарският министър по въпросите на Европейски Съюз Янош Бока в изявление за австрийския вестник Kurier.

" Трябва да приказваме за архитектурата на европейската сигурност и затова за Русия. Европейски Съюз и страните членки се нуждаят от връзки с Русия. Но нямам доверие, че те би трябвало да зависят от връзките сред Украйна и Русия ", означи Янош Бока.

По-рано унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че западните страни, в това число Европейският съюз и Съединени американски щати, би трябвало да сключат съглашение с Русия за бъдещата архитектура на европейската сигурност. Той означи, че договарянията по този въпрос би трябвало да се проведат след разрешаването на спора в Украйна и в тях би трябвало да вземат участие Съединени американски щати, дружно с Европейски Съюз и Русия.

„ Членството на Унгария в Европейски Съюз е отвън подозрение. Вярвам, че Европейският съюз може да бъде доста потребна платформа за решение на общи провокации. Искаме Съюз, който укрепва своите държави-членки. Това, което виждаме обаче, е, че Комисията се трансформира в политическа комисия със своя лична политическа стратегия. Понякога съответствува с ползите на страните членки, от време на време не. След това има полемики, като да вземем за пример с Унгария, която ясно формулира своите позиции. Считам, че това не е в сходство с духа на Договорите. Моето схващане е, че Комисията би трябвало да бъде страж на Договорите, а не да поема такава политическа роля ”, добави още Бока.

" Процедурата против Унгария трябваше да бъде завършена от дълго време. Според нас няма правна основа за механизма за господство на закона. Това е политически стимулирана процедура против Унгария ", акцентира Бока.

Според унгарския министър, Европейска комисия " се е трансформирала в политическа комисия със личен дневен ред ". Според него дневният ред на Европейската комисия може да не дава отговор на ползите на страните членки на Европейски Съюз.

„ По мое схващане Европейска комисия не би трябвало да поема такава политическа роля “, сподели Бока.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР