Страните от ЕС одобриха временни предпазни мерки за полетите от

...
Страните от ЕС одобриха временни предпазни мерки за полетите от
Коментари Харесай

ЕС с временни мерки за полетите от Китай

Страните от Европейски Съюз утвърдиха краткотрайни защитни ограничения за полетите от Китай, заяви шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Предвижда се ограниченията да бъдат преразгледани след две седмици и след възобновяването на полетите сред Европейски Съюз и азиатската страна, прекратени с началото на пандемията от КОВИД-19 през 2020 година
Държавите в Европейски Съюз се чака да изискват от пътуващите от Китай да показват негативно проучване, направено до 48 часа преди полета. Предвижда се пасажерите от и към Китай да бъдат призовани да носят по време на полета маски с висока отбрана. Първите полети от Китай до Европейски Съюз са планувани за 8 януари.
Страните членки се съгласиха да предлагат " защитен метод " на фона на опасенията, че неконтролираните пътувания от Китай могат да внесат в Европа нов вид или подвариант на ковид, кадърен да избегне действието на съществуващите ваксини.
На третото следващо съвещание на европейските специалисти в последните дни е решено някои от идващите от Китай на случайна основа да бъдат изследвани за КОВИД-19 и в Европейски Съюз. Въвеждат се задълбочени инспекции на отпадните води на европейските интернационалните летища и от самолетите от Китай, с цел да се откри дали се популяризират нови варианти на вируса.
Съвети за " хигиенични и здравни ограничения " би трябвало да се дават на идващите и заминаващите интернационалните пасажери, както и на личния състав на самолетите и летищата.
Според белгийските управляващи няма причина за паника от възобновяването на полетите от и към Китай, до момента в който не бъде засечена появяването на нови и рискови вирусни варианти. Белгия бе измежду първите страни от Европейски Съюз, които настояха за общоевропейски метод при въвеждането и използването на новите ограничавания за пътешестване.
Експертите ще продължат да следят обстановката в Европейски Съюз и Китай. Пекин прикани СЗО да схване безпристрастна и справедлива позиция по отношение на КОВИД-19.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР