Страните от ЕС одобриха временни предпазни мерки за полетите от

...
Страните от ЕС одобриха временни предпазни мерки за полетите от
Коментари Харесай

ЕС одобри временни предпазни мерки за полетите от Китай заради COVID-19

Страните от Европейски Съюз утвърдиха краткотрайни защитни ограничения за полетите от Китай, заяви Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Предвижда се ограниченията да бъдат преразгледани още веднъж след две седмици и след възобновяването на полетите сред Европейски Съюз и азиатската страна, прекратени с началото на пандемията от Коронавирус през 2020 година.

Държавите в Европейски Съюз се чака да изискват от пътуващите от Китай да показват негативно проучване, направено до 48 часа преди полета. Предвижда се пасажерите от и към Китай да бъдат призовани да носят по време на полета маски с висока отбрана (FFP2/N95/KN95). Уточнява се, че първите полети от Китай до Европейски Съюз са планувани за 8 януари.

На третото следващо съвещание на европейските специалисти по този въпрос в последните дни е решено някои от идващите от Китай на случайна основа да бъдат изследвани за Коронавирус и в Европейски Съюз.

Въвеждат се задълбочени инспекции на отпадните води на европейските интернационалните летища и от самолетите от Китай, с цел да се откри дали се популяризират нови варианти на вируса на заболяването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР