Русия няма да позволи на никого да ни заплашва, стратегическите

...
Русия няма да позволи на никого да ни заплашва, стратегическите
Коментари Харесай

Парад на победата на Червения площад в Москва

„ Русия няма да разреши на никого да ни заплашва, стратегическите ни сили постоянно са в подготвеност “

На Червения площад в Москва се организира боен церемониал, отдаден на 79-ата годишнина от успеха във Великата отечествена война.

В парада вземат участие над 9000 души, от които над 1000 са участници в СВО, както и над 70 единици техника.

Преди да стартира шествието на пешеходните колони, президентът Владимир Путин се обърна към участниците в парада и всички съветски жители.

Сред присъстващите на парада ръководители на непознати страни са и водачите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан, Куба, Лаос и Гвинея-Бисау.



Владимир Путин: Уважаеми жители на Русия! Уважаеми ветерани!

Другари бойци и матроси, сержанти и старшини, мичмани и прапоршчици!

Другари офицери, генерали и адмирали!

Войници, командири, фронтоваци - герои на специфичната военна интервенция!

Поздравления за Деня на успеха! Честит най-важният ни, същински национален, заветен празник!

Почитаме нашите татковци и дядовци, прадядовци. Те опазиха родната си земя и смазаха нацизма, освободиха народите на Европа, доближиха върховете на воинската и трудова героизъм.

Днес виждаме по какъв начин се пробват да изопачат истината за Втората международна война. Пречи на тези, които са привикнали да основават колониалната си политика на двуличие и неистини. Те събарят монументи на същинските борци против нацизма, слагат на фундамент предателите и съучастниците на нацистите, зачертават паметта за героизма и благородството на воините - освободители, за огромната всеотдайност, която са създали в името на живота.

Реваншизмът, подигравката с историята, желанието да се оправдаят сегашните почитатели на нацистите са част от общата политика на западните елити за разпалване на от ден на ден районни спорове, междуетническа и междурелигиозна омраза и ограничение на суверенните, самостоятелни центрове на международното развиване.

Ние отхвърляме изказванията за изключителност от която и да е страна или съюз. Знаем до какво води прекомерността на сходни упоритости. Русия ще направи всичко, с цел да предотврати световен спор, само че в това време няма да позволим на никого да ни заплашва. Нашите стратегически сили постоянно са в бойна подготвеност.

На Запад биха желали да не помнят уроците от Втората международна война, само че ние помним, че ориста на човечеството се решаваше в грандиозни борби край Москва и Ленинград, Ржев, Сталинград, Курск и Харков, край Минск, Смоленск и Киев, в тежки кръвопролитни борби от Мурманск до Кавказ и Крим.

През първите три дълги, сложни години на Великата отечествена война Съветският съюз и всички републики от някогашния Съветски съюз се бориха с нацистите на практика един на един, до момента в който съвсем цяла Европа работеше за военната мощност на Вермахта.

В същото време бих желал да подчертая: Русия в никакъв случай не е омаловажавала смисъла на втория фронт и помощта на съдружниците. Ние почитаме смелостта на всички бойци от антихитлеристката коалиция, членове на Съпротивата, незаконни бойци, партизани, смелостта на народа на Китай, който се бори за своята самостоятелност против експанзията на милитаристична Япония. И постоянно ще помним, в никакъв случай, в никакъв случай няма да забравяме нашата обща битка и вдъхновяващи обичаи на съюзничество.

Скъпи другари!

Сега Русия минава през сложен временен интервал. От всеки един от нас зависи ориста на Родината, нейното бъдеще.

Днес, в Деня на успеха, осъзнаваме това още по-остро и ясно и непроменяемо се взираме в поколението спечелили – смели, благородни, мъдри, за способността им да ценят другарството и твърдо да понасят компликациите, да бъдат постоянно уверени в себе си и в своите страна, откровено и безкористно обичат Родината.

Празнуваме Деня на успеха в подтекста на Специалната военна интервенция. Всички негови участници - тези, които са на предната линия, на линията на бойния контакт - са нашите герои. Прекланяме се пред вашата непримиримост и всеотдайност, вашата безрезервност. С вас е цяла Русия.

Нашите ветерани имат вяра във вас и се тревожат за вас. Тяхното духовно съпричастие към вашите ориси и подвизи неразривно свързва поколенията герои на Отечеството.

Днес прекланяме глави пред блажената памет на всички, чийто живот лиши Великата отечествена война.

В памет на синове, дъщери, татковци, майки, дядовци, прадядовци, съпрузи, съпруги, братя, сестри, родственици, другари.

Прекланяме глави пред ветераните от Великата отечествена война, които ни напуснаха. Пред паметта на цивилните, починали от безчовечен обстрел и терористични офанзиви от неонацистите. Пред нашите бойни приятели, паднали в битката против неонацизма, в обективна борба за Русия.

Обявява се минута безмълвие.

(Минута безмълвие.)

Скъпи наши ветерани, приятели, другари!

Девети май постоянно е доста прочувствен, разтърсващ ден. Всяко семейство уважава своите герои, преглежда фотоси, скъпи, обичани лица, спомня си родственици, техните истории за това по какъв начин са се борили, по какъв начин са работили.

Денят на успеха сплотява всички генерации. Ние вървим напред, разчитайки на нашите вековни обичаи и сме уверени, че дружно ще осигурим свободно, безвредно бъдеще на Русия, на нашия единен народ!

Слава на доблестните въоръжени сили! За Русия! За Победата! Ура!

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9634 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед24646Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед35047Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16110Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15455Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77788Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76765„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76567В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед62995Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически действителности  Татяна Дончева, ЛЕВИЦАТА, лични симпатизанти, Българска социалистическа партия, лявото политическо пространство, проблеми  Татяна Дончева, ЛЕВИЦАТА, лични симпатизанти, Българска социалистическа партия, лявото политическо пространство, проблеми Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР