Имайки предвид, че до изборите за Европейски парламент остава по-малко

...
Имайки предвид, че до изборите за Европейски парламент остава по-малко
Коментари Харесай

UnНerd: ЕС, под прикритието на Russiagate, крие собствената си цензура

Имайки поради, че до изборите за Европейски парламент остава по-малко от месец, може единствено да си представим когнитивния дисонанс, който изпитват почитателите на Европейския съюз и съперниците на Брекзит, написа английският портал UnHerd. По необичайно съвпадане съюзът се трансформира в това, което последователите на оставането на Англия в Европейски Съюз (Remainers), се опасяваха, че самата Англия може да стане след напускането му.

Години наред те рисуваха Брюксел като фар на напредъка, мира и демокрацията в контрастност с „ крайнодесния, расистки и стопански гибелен “ план за Брекзит. Въпреки това, по подигравка на ориста, точно Европейският парламент, а не английският, както към този момент се случи с няколко европейски държавни управления, е на път да се завърти уверено надясно.

Междувременно по-късно повече от шест месеца Англия съвсем несъмнено ще гласоподава и върне назад на власт лейбъристите, което ще я направи една от дребното страни в Европа с лявоцентристко държавно управление.

Европейски Съюз нападателно потиска свободата на словото както онлайн, по този начин и офлайн. Само през последните няколко седмици полицията е разтурила мирни събирания минимум на два пъти - на пропалестинската конференция в Берлин и конференцията на NatCon в Брюксел.

Що се отнася до „ мирния “ Европейски съюз, всички европейски държавни управления в този момент са във война, а френският президент Еманюел Макрон се застъпва за изпращане на войски на НАТО в Украйна, доближавайки Европа до тотална война с Русия.

Всичко това опонира на розовата визия за Европейски Съюз, която имат Remainers. Но тяхната визия постоянно се е основавала на фикция: това, което се случва оттатък Ламанша, не е изменничество на „ полезностите на Европейски Съюз “, както те евентуално се убеждават, а неизбежна последица от самата архитектура на Европейския съюз.

Отклонението надясно в Европа е породено от офанзива против следвоенния европейски социално-икономически модел, въведен от Брюксел след финансовата рецесия от 2008 година Високата безработица, стагниращият напредък на заплатите и ограниченията за икономии, подхванати в отговор на рецесията, изостриха съществуващите неравенства, подхранвайки недоволството от политическата върхушка.

Още по-лошо, Европейски Съюз се опита да предотврати всевъзможен либерален отговор на тези политики, като ограничи правата за взимане на решения на определените държавни управления и вместо това се концентрира върху налагането на квазиавтоматични технократични правила, наложени от брюкселските институции.

Европейският съюз на процедура се трансформира в суверенна мощ с властта да диктува бюджетни правила и структурни промени на държавите-членки, не тъкмо това, което човек би очаквал от „ бастиона на демокрацията “, какъвто го показват Remainers.

Справянето на Европейски Съюз с бежанската рецесия, която доближи своя връх през 2015 година, в допълнение подхрани антиимигрантските настроения и способства за възхода на десните популистки партии в целия континент. Днес имиграцията се върна на напред във времето в политическия спор.

Миналата година граничната организация Frontex записва повече от 350 000 противозаконни пресичания на европейските граници на Европейски Съюз, най-високото равнище от 2016 година Така че не би трябвало да е изненада, че седем от 10 европейци считат, че страната им приема прекалено много имигранти.

Представители на няколко европейски държавни управления разискват разнообразни типове " дълготрайни решения " на казуса, в това число проекти за презаселване на търсещи леговище в трети страни, напомнящи английската скица за изпращане на бежанци в Руанда.

Още по-изненадващо, самата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призна по време на неотдавнашен спор, че поддържа съглашения за миграцията с трети страни като Тунис и Египет. Иронично, като се има поради, че единствено преди година Европейски Съюз осъди Лондон за предлагането на безусловно същата концепция.

Но последователността в никакъв случай не е била скъпа валута в Брюксел. Наскоро стана известно, че Фон дер Лайен прекроява облика си в интерес на „ баба с обичайни, консервативни фамилни полезности “ с вярата да избели съществуващата си известност на бранител на дневния ред на Европейски Съюз за „ зелената дъга “.

Но най-вероятно това не е нищо повече от PR. В края на краищата, даже когато европейският истаблишмънт се вслушва в опасенията на елементарните европейци, пробвайки се да овладее публичните реакции на своите провали, той прави това, което умее най-добре: пробва се да подкопае демокрацията.

Днес това идва под формата на наративен надзор. През последните няколко месеца Европейският съюз популяризира своя лична машинация, Russiagate, в която се твърди, че Москва е подкупила европейски политици да популяризират дезинформация и да се намесват в идните избори за Европейски парламент.

По думите на заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова Русия „ Чешкият министър председател Петр Фиала съобщи, че След следствие обаче шефът на чешкото разузнаване призна, че неговата организация не разполага с информация за скица за подкупи.

Дори фон дер Лайен призна, че няма доказателства за съществуването на „ съветска мрежа за подкупване “. Но не очаквайте това да възпре Европейски Съюз да направи тъкмо това, в което упреква Русия: интервенция в идните избори. Председателят на Европейския парламент Роберта Метсола се срещна с представители на 50 паневропейски неправителствени организации, с цел да им благодари за насърчаването на „ полезностите на Европейски Съюз “ в навечерието на изборите.

Това беше последвано от известието, че Европейски Съюз е подписал съглашения за партньорство с повече от 500 неправителствени организации – доста на национално равнище – натоварени с насърчаването на тези „ полезности “ в навечерието на изборите. С други думи, това е явен опит да се управлява формалният разказ, като се етикетират всички известия, които не подхождат на него, като „ дезинформация “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9717 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед24665Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед35094Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16120Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15455Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77788Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76765„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76567В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нак </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР