Пациентът, транспортиран със самолет Спартан“ от Варна до София, е

...
Пациентът, транспортиран със самолет Спартан“ от Варна до София, е
Коментари Харесай

Пациентът, транспортиран със самолет Спартан, е с химическо изгаряне

Пациентът, превозен със аероплан „ Спартан “ от Варна до София, е с химическо изгаряне и контузия на таза. Това оповестиха от болница " Пирогов ", където мъжът е признат за лекуване.

Пациентът е настанен в Клиниката по изгаряне, където се поставят всички нужни грижи за него. Когато положението на потърпевшия разреши, ще бъде изместен в Клиниката по травматология в болница " Пирогов ".

Транспортирането по въздух от болница " Св. Анна " - Варна до болница " Пирогов " в София се реализира в съгласуваност с Министерството на здравеопазването и Министерството на защитата, допълниха от лечебното заведение.

От Министерството на защитата оповестиха, че самолетът е изхвърчал на 10 май в 9:45 ч. от летище София. На борда на самолета е бил медицински екип от " Пирогов “ и е имал задача превозване на пациент от болница „ Св. Анна “ - Варна до София.

Силите и средствата за аварийно-спасително обезпечаване от авиационната база са приведени за осъществяване на полет за авиомедицинска евакуация по поръчка на Министерството на здравеопазването, след позволение на началника на защитата и заповед на командира на Военновъздушните сили.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР