Страните-членки на ЕС скоро ще вземат решение за пълно прекратяване

...
Страните-членки на ЕС скоро ще вземат решение за пълно прекратяване
Коментари Харесай

Париж: ЕС забранява вноса на руски петрол до няколко седмици

Страните-членки на Европейски Съюз скоро ще вземат решение за цялостно преустановяване на вноса на съветски нефт към Съюза. Това сподели френският министър на стопанската система Бруно льо Мер в изявление за BFMTV.

Льо Мер сподели, че френският президент Еманюел Макрон удостоверява тази позиция. „ Макрон няколко пъти към този момент сподели, че глобите би трябвало да бъдат затегнати “, изясни той и добави, че преди всичко става дума за усилване на рестриктивните мерки върху вноса на сила.

„ Президентът не споделя, че приказваме за газ, тъй като знаем, че за избран брой европейски страни цялата им икономическа активност просто ще спре... Днес на масата е възбрана за импорт на нефт от Русия “, сподели Бруно льо Мер.

Министърът изясни, че това ще спре притока на валута към Русия.

" Нефтът е главният източник на задгранична валута за Русия. Това са 700 милиона $ финансови запаси дневно ", сподели той.

Льо Мер призна, че към момента не е реализиран консенсус в Европейския съюз: „ Трябва да успеем да обединим 27-те държави-членки, само че към момента сме надалеч от това. Все още има опозиция, има основателна угриженост. Трябва да отговорим на тях “, изясни министърът на стопанската система. Той обаче е убеден, че скоро ще бъде реализирано съглашение. „ За мен това ще стане за седмици, не за месеци “, акцентира той.

Съединени американски щати и Европейски Съюз разискват способи за понижаване на приходите от нефт на Русия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР