Страните членки на ЕС и партньорите, в които съществуват схеми

...
Страните членки на ЕС и партньорите, в които съществуват схеми
Коментари Харесай

Евродепутати искат да отнемем златните визи на руски милионери

Страните членки на Европейски Съюз и сътрудниците, в които съществуват схеми за „ златни “ визи, да създадат обзор на всички, получили право на престояване против вложения, и да лишат от него всички облагодетелствали се съветски милионери и техните фамилии.

Този апел се съдържа в на Европейския парламент. Тя ще бъде разисквана и гласувана на изключителна сесия в Брюксел през днешния ден, свикана поради войната в Украйна.

Сред създателите на документа са трима български евродепутати – Андрей Ковачев и Александър Йорданов от ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП) и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация и групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

България е една от страните, където тази скица се ползва. Преди две седмици Народното събрание одобри на първо четене импортираните от държавното управление промени, предвиждащи премахването на „ златните “ паспорти – поданство против вложения. Отхвърлен бе обаче законопроектът на Движение за права и свободи за анулация на „ златните “ визи.

Резолюцията приканва да се отнеме правото на престояване против вложения на руснаци с висока чиста стойност на активите. Така се назовават лица, които имат ликвидни финансови активи за минимум 1 милион $. Мярката би трябвало да важи и за техните фамилии.

Става дума най-много за хора, свързани със глобените през последната седмица поради експанзията против Украйна съветски представители.

Евродепутатите приканват за следващ път корупцията да бъде допълнена към световния санкционен режим на Европейски Съюз за нарушение на човешките права. Те упорстват също за по-голяма бистрота на парите, влагани или харчени в Съюза от съветския хайлайф. Необходимо е да бъдат замразени сметките на обвързваните с Кремъл олигарси и фамилиите си, както и отменяне на шенгенските им визи. (България не издава такива визи.)

Резолюцията приканва също за ограничение на вноса на нефт и газ от Русия, за възбрана на съветски вложения в Европейски Съюз и европейски в Русия. Всички съветски и беларуски банки би трябвало да бъдат изключени от интернационалната платежна система SWIFT. А против банките, употребяващи различни системи, да бъдат наложени повторни наказателни ограничения.

Всички пристанища в Европейски Съюз би трябвало да бъдат затворени за съветски кораби, се споделя в проекторезолюцията. Там не би трябвало да бъдат допускани и съдове, чиято последваща или последна дестинация е в Русия. Изключения ще се позволяват единствено по филантропични аргументи.

Депутатите считат, че страните членки би трябвало да признаят, че тежките наказания против Русия неизбежно ще имат негативен резултат върху тяхната икономическата обстановка, и приканват Европейската комисия да откри и обезпечи средства и способи за справяне с икономическите и обществените последствия от ограниченията.

В документа се приветстват дейностите на България и още няколко страни от Източна Европа за това, че не престават да държат границите си отворени и обезпечават средства за евакуация, заслон, незабавна помощ, здравна помощ и леговище на хора, бягащи от войната в Украйна., импортирано от полската консерваторка Анна Фотига, упорства Европейската комисия и Съветът на Европейски Съюз да обезпечат в допълнение финансиране за тези страни, защото те са начален пункт за влизане на бежанци от Украйна в Европейски Съюз.

Същевременно извънредно левите евродепутати Мартин Ширдеван от Германия и Манон Обри от Франция приканват НАТО да се разпусне. Това се съдържа в едно от импортираните от тях. Иначе и двамата считат Русия за агресор.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР