Страхотен скандал се вихри в родния шоубизнес. Страстите разпали поп

...
Страхотен скандал се вихри в родния шоубизнес. Страстите разпали поп
Коментари Харесай

Чалга звезда попиля Сашо Кадиев и Мария Илиева

Страхотен скандал се вихри в родния шоубизнес. Страстите разпали поп фолк звездата Ани Хоанг с ядосан пост във "Фейсбук ".

В дълго послание в обществената мрежа гаджето на продуцента Люси Иларионов нападна остро изявления в ефир на водещия на "Преди обед " Сашо Кадиев, както и на певицата Мария Илиева.

По думите й двамата "плюят " по поп фолк жанра, а изпълнителите на този вид музика са "любимата "дъвка " на публицисти, и освен ".

Миньончето с азиатски корени приканва да се внимава с етикетите и епитетите, които се лепват към поп фолк гилдията. Изказването на Ани Хоанг в профила й във "Фейсбук " публикуваме без редакторска интервенция:



„ Чалгата опростачи целия народ!”
„ Тази музика би трябвало да се забрани със закон!”
„ Чалгата е отговорна за всички несгоди в България”
Миналата седмица за следващ път чух сходни изказвания, изречени в народен ефир. Ние, поп-фолк изпълнителите, сме обичаната „ дъвка” на доста публицисти, и освен. Когато ги мързи да мислят, все ние сме им в устата.
Точно тъй като го мързи да мисли, преди няколко дни господин Сашо Кадиев „ нахрани” нашата музика и хората, които я слушат. Според него, младите не вървят на спектакъл, тъй като пушат цигари и слушат чалга. Г-н Кадиев, на майка ти какво и пречи да върви на спектакъл и да слуша чалга? Нищо! Дори се е снимала и в наши клипове. Спомняте ли си "Едно МИ "?
И освен тя. Христо Мутафчиев, Димитър Рачков, Ники Илиев, Асен Блатечки, Латинка Петрова, Евгени Будинов, Антоний Аргиров, Весо Ранков, скоро ще забележим и една актриса, която всички обожаваме. Да не изреждам какъв брой артисти са били водещи на наши събития. И какво излиза? Мислещите артисти са благосклонни към нашата музика....Или са меркантилни.... Би било тъпо да е второто. Защото, в случай че е по този начин, какво право имате Вие, господин Кадиев, да давате морални оценки?
Какво право имате Вие, г-жо Мария Илиева, и вашата компания от „ Черешката на тортата” да плюете против нашата музика, че имала неприятни послания и подстрекавала хората към закононарушения? Вие, г-жо Илиева, за метафора и притча чувала ли сте? Явно не, щом не можете да ги откриете във фразата „ Бясно карай на червено”. Но по тази логичност, би трябвало и Васил Найденов със своята ария „ Със 100 километра в час” да дава неприятен образец. Само, че той не се разяснява, тъй като е от „ вашите”. Като сте толкоз морална и държите на посланията в песните, какво обръщение изпращате с дуета „ Видимо доволни”? „ Как са мяташ и по какъв начин са бараш” ли?
Във всеки род музика има хора, чието „ творчество” е като капка катран в меда. Но редно ли е всички да се поставят под общ знаменател? Редно ли е в народен ефир да приказват хора, които насаждат ненавист, единствено тъй като имат претенцията, че са хайлайф и знаят по-добре от другите кое има стойност и кое няма? Слушам всякаква музика. Имам обичани български песни и реализатори от разнообразни жанрове. Но в случай че погледнем световно на това, което се случва с българската музика в последните десетилетия, поп-фолк изпълнителите имат максимален принос в съхраняването и предаването на традициите. Те са тези, които дадоха нов живот на доста национални песни, възродиха любовта към тези песни, придвижиха ги през времето и демонстрираха хубостта им на новите генерации.
Да, знам, че звучи патетично, само че е истина. А тази истина е прекомерно значима и сериозна причина да почитате тези реализатори, или — в случай че ви е толкоз мъчно да преглътнете личното си его — най-малко да внимавате с етикетите и епитетите, които поставяте.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР