Страхът е най-големият ни враг – и в живота, и

...
Страхът е най-големият ни враг – и в живота, и
Коментари Харесай

Как да превърнем страха в съюзник

Страхът е най-големият ни зложелател – и в живота, и в професионалното израстване. Тревогите, че няма да се оправим с сложена  задача, някой по-способен сътрудник ще ни измести или пък театралната тресчица от обществени изяви безусловно сковават и „ изяждат ” дни и часове, които можем да използваме пълноценно.

По принцип, страхът може даже да завладее цяла компания, счита някогашният началник на P&G Ай Джи Лъфли. Служители, както и доста ръководители се боят да вземат решения, изключително от стратегически темперамент, поради страха от отговорност. Изборът постоянно крие опасности, нали по този начин?!

Не е елементарно да се избавиш от страховете и паниките си, само че не е и невероятно. Има способи да се преодоляват тези отрицателни прочувствени клопки и даже да бъдат употребявани като предимство. На множеството сполучливи хора също им се случва да изпитват боязън и паника, само че умеенето да ги преодоляват също е една от най-важните им отличителни характерности. Като се опира на данни от данные Psychology Today и резултати от най-нови проучвания, Business Insider, предлага няколко техники за превъзмогване на боязън и тревога.

1. Гледайте на страха като на нещо неизбежно

Някои неща, като обществени изяви пред публика, среща с началството или нуждата от взимане на значимо решение могат да ви докарат хладни тръпки под гърби или „ присвиване под лъжичката ". Но страхът не би трябвало да ви пречи. Гледайте на събитията, които ви плашат като на нещо неизбежно, като на част от ежедневието– и ще видите по какъв начин малко по малко страхът губи власт над вас.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР