Стотици старозагорци се поклониха и положиха венци и цветя пред

...
Стотици старозагорци се поклониха и положиха венци и цветя пред
Коментари Харесай

Старозагорци се поклониха пред дейците на Съединението

Стотици старозагорци се поклониха и поставиха венци и цветя пред паметника в парк "Пети октомври ", който пази главния камък за възобновяване на града, изпепелен по време на Освободителната война. Това стана в деня, когато честваме 135 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

"Актът на Съединението демонстрира, че България и българите са най-силни тогава, когато са обединени.

Много малко са датите, които демонстрират по какъв начин българите дружно и без да се разделят, са реализирали успехите си ", сподели в словото си зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева.

Тя напомни, че след Берлинския конгрес от 1878 година България е разграничена на Княжество България и Източна Румелия до 1885 година, когато българите ясно декларират, че желаят да живеят дружно на обединена територия.

Пред паметта на дейците на Съединението, под звуците на националния химн, изпълняван от военния духов оркестър, се поклониха още зам.-кметът Иванка Сотирова, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, общински съветници, народни представители и жители.

Честването продължи с концерт на Общинския фолклорен отбор "Загоре " на площада пред Общината.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР