Стотици редки златни монети, намерени в стените на отдалечено френско

...
Стотици редки златни монети, намерени в стените на отдалечено френско
Коментари Харесай

Късмет: Французи откриха златно съкровище при ремонт на къщата си

Стотици редки златни монети, открити в стените на отдалечено френско имение, ще бъдат продадени на търг този месец, заяви в четвъртък аукционната къща, натоварена с.

239-те монети, сечени преди Френската гражданска война по време на ръководството на Луи XIII и Луи XIV, бяха открити, откакто притежателите на имението покрай Кампер в западната част на Бретан наели каменоделци, с цел да обединят трите здания на собствеността си, споделиха от аукционната къща.
 Вълчитрънското златно богатство идва в Бургас Вълчитрънското златно богатство идва в Бургас
Най-голямото златно богатство, част от което са неповторими златни предмети от времето на траките, ще бъде експонирано в Археологическия м...

По време на работата трима строители разкрили в стена железна кутия, цялостна със златни монети.

" Кутията беше вградена в стената, забита сред камъни ", сподели притежателят на имението Франсоа Мион пред AФП.

Няколко дни по-късно те разкрили още монети в торбичка, скрита над дървена греда, сподели той. Откритието се случило през 2019 година, само че беше обявено едвам в този момент, откакто притежателите разпоредиха на аукционната къща да продаде съкровището.

Приходите, изчислени на, ще бъдат разграничени сред тях и майсторите, намерили монетите.
 Новооткрито златно богатство става част от Музея на мозайките в Девня Новооткрито златно богатство става част от Музея на мозайките в Девня
Съкровище от 19 златни монети скоро ще бъде изложено в Музея на мозайките в Девня. Те са открити при археологически разкопки в територи...

Сред монетите е и една доста рядка, на която е изобразен Луи XIV, датираща от 1646 година - единствено тя се прави оценка на към 15 000 евро.

Флориан Д`Озонвил, специалист от аукционната къща Ivoire, съобщи пред Агенция Франс Прес, че монетите евентуално съставляват спестяванията на богат търговец или притежател на земя.

Според френското законодателство всички археологически находки автоматизирано принадлежат на страната, в случай че са открити в частна благосъстоятелност, добита след средата на 2016 година Но защото двойката закупи имението през 2012 година, те бяха упълномощени да продадат съкровището, вместо да го предадат на държавното управление.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР