Стотици „Жълти жилетки” излязоха на протест пред сградата на ООН

...
Стотици „Жълти жилетки” излязоха на протест пред сградата на ООН
Коментари Харесай

Стотици „Жълти жилетки” на протест пред сградата на ООН

Стотици „ Жълти жилетки” излязоха на митинг пред постройката на Организация на обединените нации в Женева, Швейцария, оповестява „ Ройтерс”. Целта им е да призоват за помощ при оправянето с полицейското принуждение по време на митингите във френската столица Париж.

Снимка: Reuters

Демонстрациите им започнаха предходната година като неодобрение против високите цени на горивата и прераснаха в митинг против ниския стандарт на живот и ръководството на френския президент Еманюел Макрон.
„ Жълтите жилетки “ означиха три месеца от началото на протестното си придвижване Демонстрантите още веднъж се събраха на Триумфалната арка
Протестът на „ Жълтите жилетки” стана ежеседмичен, като по традиция се организира всяка събота, а демонстрациите провокираха десетки конфликти сред недоволстващите и силите на реда.

Според придвижването, митингите са мирни, а за кървавите протести упрекват анархистите и последователите на извънредно левите и десни партии.
Снимка: Reuters
Протестиращите пред постройката на Организация на обединените нации упрекват френските управляващи, че употребяват мощ, с цел да дискредитират цялото придвижване на „ Жълтите жилетки”. Те оповестиха имената на хора, които са потърпевши по време на демонстрациите. Част от тях са изгубили крака или имат тежки и необратими пострадвания, породени от служители на реда.

Преди седмица специалисти от Организация на обединените нации показаха терзание за насилието по време на митингите в Париж. Според тях, по този метод се лимитират правата на хората и биват обезкуражени да показват гражданските си права.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР