Стопкадър бТВСмъртността по нашите магистирали е 3,5 пъти над средната

...
Стопкадър бТВСмъртността по нашите магистирали е 3,5 пъти над средната
Коментари Харесай

Инж. Методи Стилянов: Смъртността по нашите магистирали е 3,5 пъти над средната европейска

Стопкадър бТВ

Смъртността по нашите магистирали е 3,5 пъти над междинната европейска.

Това е мнението на специалист от неправителствената организация Институт за пътна сигурност. По думите на инж. Методи Стилянов нито една автомагистрала не дава отговор на минималните европейски условия.

Почти половината километри от автомагистралите у нас би трябвало да бъдат обезопасени. Това е един от изводите от инспекцията на терен на Института за пътна сигурност. Според неправителствената организация от 846 км магистрален път в България, 350 км са изключително рискови.

По принцип нито една не дава отговор на минималните европейски условия, сподели пред bTV инж. Методи Стилянов от института.

„ Път, който създава разрушени коли и смъртност, не може да бъде наименуван автомагистрала. Смъртността по нашите магистирали е 3,5 пъти над междинната европейска ”, добави специалистът.

За последните две години 195 души са починали по автомагистралите в България.

От Института за пътна сигурност са открили доста нередности при сигнализацията по пътищата – отвесна и хоризонтална.

За една година главен ремонт е изработен на едвам 7 км при бюджет от 2,5 милиарда лева за тази активност, акцентира инж. Стилянов. От института упорстват за отговор къде са тези пари и защо са изразходвани.

Полевата инспекция на организацията е посочила, че към 450 км от мантинелите по автомагистралите са развалени, написа

Според Десислава Христова от Института за пътна сигурност огромният проблем е честата промяна на министрите на районното развиване през последните две години. Идва да си назначава фрагментите и да инсталира и демонтира без ясна визия и тактика, посочи Христова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР