Столичното парно да обезщети свои клиенти, който два месеца са

...
Столичното парно да обезщети свои клиенти, който два месеца са
Коментари Харесай

Обезщетение за оставени два месеца без топла вода в София, поиска омбудсманът

Столичното парно да обезщети свои клиенти, който два месеца са били оставени без топла вода поради поправки, прикани националният омбудсман Диана Ковачева с писма до шефа на общинската " Топлофикация София " Александър Александров и Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) в понеделник.

Става въпрос за консуматори в кв. " Драгалевци ", където ремонт на топлопровод е траял по-дълго от в началото оповестения период. Освен това на пострадалите не е предоставена навреме информация на коя дата ще бъде възобновено подаването на гореща вода за домовете им.

" Вярвам ще се съгласите, че това дълготрайно прекъсване на горещата вода – за интервал от съвсем три месеца, е недопустимо, още повече в изискванията на пандемия и изключителна епидемиологична конюнктура в България. Започна образователната година и неналичието на тази услуга затруднява още повече фамилиите с деца ", акцентира Диана Ковачева в писмото си до ръководителя на КЕВР.

Тя упорства да бъдат избрани обективни обезщетения за всеки битов клиент, който е бил лишен от доставяне с гореща вода по-дълго от в началото оповестения период за ремонта. Общественият бранител също по този начин упорства КЕВР да извърши изключителна инспекция на столичната топлофикация за аргументите, довели до тежката обстановка.

Ковачева показва, че реакцията ѝ идва след тъжби от пострадали жители. Тя напомня, че при започване на юни енергийният регулатор разгласи, че е изискана информация по графика за плануваните през лятото поправки и да каже какъв брой клиенти ще бъдат наранени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР