Столичният общински съвет разреши строежа на 77-метрова сграда на бул.

...
Столичният общински съвет разреши строежа на 77-метрова сграда на бул.
Коментари Харесай

Ще строят ли небостъргач в София?

Столичният общински съвет позволи градежа на 77-метрова постройка на бул. " България ", написа Народоосвободителна въстаническа армия.

Проектът бе утвърден и от комисията по градоустройство, откакто два пъти преди този момент го отхвърляше. Инвеститорът е сдружението " България билдинг ".

Парцелът се намира на ъгъла сред бул. " България " и ул. " Борово " в жилищна зона с ограничаване на строителството до 20 метра. В началото на годината притежателят внася до " Направление архитектура и градоустройство " искане за смяна на устройствения проект на имота, с която той да бъде разграничен на три, защото в закона е записано, че здания за публично прилагане нямат ограничаване на височината, в случай че попадат в градски центрове от първо до трето равнище, написа БГНЕС.

Според " България билдинг " техният имот е точно подобен. Според общинските комисии обаче това не е потвърдено.На базата на този член беше утвърден и " Парадайс тауър " на бул. " Черни връх ", както и още няколко други високи здания в централната градска част.

Според плана за изменение във всяка от трите елементи ще могат да бъдат построени офиси и здания за публично обслужване. Само за един от трите бъдещи имота е посочено съответно искане - апартаментен хотел с високоетажно стъпаловидно застрояване от 8 до 22 етажа, или 76.95 м.

Общинските съветници утвърдиха настояването за делене на имота за постройката на три елементи, както и издаването на позволение за градеж на 77-метровата постройка в един от тях. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР