Столичната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) настоява за оставката

...
Столичната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) настоява за оставката
Коментари Харесай

Столичната колегия на БЛС иска оставката на шефа на НЗОК |

Столичната гилдия на Българския лекарски съюз (БЛС) упорства за оставката на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев.

В позиция на колегията се показва отвращение от " арогантното изявление " на проф. Салчев, който в изявление за БНР е коментирал мнение на доктор и е попитал: „ Вие бихте ли се съгласили, от вашите пари да почерпим някоя болница с 1 млн. лв.? “

Уважаеми проф. Салчев, ние, столичните лекарите желаеме да Ви кажем, че не желаем да ни черпите, до момента в който спасяваме животи. Вашето изявление звучи присмехулно, на фона на напъните, които всички ние поставяме към този момент година и половина. Подобно държание от шеф на НЗОК и подмятането на милиони за почерпка е освен унизително, само че и аморално. Опитите за административен тормоз от страна на Касата над лечебни заведения, ангажирани интензивно с лекуването на пациенти с COVID-19, тенденциозните и всеобщи инспекции, настояванията за възобновяване на средства в изискванията на пандемия по официални аргументи са неприемливи.

От колегията акцентират, че е неуместно е да се прави детайлно прецизиране на логаритми в клинични пътеки, когато медиците са лекували пациенти от заболяване, което допреди това не е съществувало и пред което, към момента, след съвсем две години, има редица незнайни във връзка с развиването на инфекцията и нейното лекуване.

От Семеен кодекс на БЛС показват, че с настъпването на епидемията, финансирането на лечебните заведения е било въпрос на оцеляване и те са получавали най-малко 85% от бюджетите си, без значение от броя на лекуваните пациенти.

Многократно бяхме уверявани, че финансирането на системата е обезпечено и можем да работим умерено. А в този момент, Вие твърдите, че 11 229 200 лева са получени от УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ без сътрудниците там да са работили. Цинично е да заявявате, че сътрудниците от най-голямата незабавна болница у нас са стояли със скръстени ръце и са чакали подаяния, на фона на над 6000 приети в болница с Covid-19 пациенти, за които те са полагали грижи.
Вчерашното Ви държание преля чашата на търпението ни и СЛК на БЛС упорства за Вашата оставка, пишат от организацията на столичните лекари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР