Сто и един горски пожара са регистрирани на територията на

...
Сто и един горски пожара са регистрирани на територията на
Коментари Харесай

Повече от сто горски пожара са регистрирани през настоящата година

Сто и един горски пожара са регистрирани на територията на Югозападното държавно дружество /ЮЗДП/ през актуалната година, оповестиха от предприятието.

Като тежка и белязана от драматичен случай дефинират от ЮЗДП 2021 година. В борбата с огнената буря край санданските села Голешово и Петрово при започване на август изгубиха живота си двама горски чиновници - Антон Гръбчев и Валери Димитров, а потърпевшият при случая инж. Стоян Ковачев продължава да се възвръща от получените изгаряния, оповестяват от предприятието.

Пожарът в планината Славянка през август е единствено един от записаните 101 горски пожара на територията на ЮЗДП. Засегнатите територии са близо 10 хиляди декара, от които към две хиляди декара са върхови пожари. Засегнатите площи са близо пет пъти повече по отношение на 2020 година, показват от предприятието.

Основната причина за горските пожари продължава да е човешката немарливост и неправилното боравене с открит огън, които са довели до 68 огнени случая през тази година, а четири пожара са регистрирани като умишлени, допълват от ЮЗДП. От там показват, че предприятието разполага с повече от трийсет високопроходими противопожарни автомобила, ситуирани на цялата територия на ЮЗДП за навреме включване при потушаване на горските пожари. Предприятието е оборудвано и с булдозери и комбинирани багери, а на повече от 400 чиновници са обезпечени защитни дрехи. Амбицията на управлението на ЮЗДП е през идната година всички чиновници с лесовъдско обучение да бъдат обезпечени със защитни дрехи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР