Стивън Хокинг се смята за един от най-влиятелните учени, посветил

...
Стивън Хокинг се смята за един от най-влиятелните учени, посветил
Коментари Харесай

Стивън Хокинг: Ядрен взрив или смъртоносен вирус ще унищожи ...

Стивън Хокинг се счита за един от най-влиятелните учени, посветил по-голямата част от живота си на космологията. В своите научни писания експертът оставя предсказания за края на света.

Стивън Хокинг разказва няколко благоприятни условия. В една от своите публикации ученият твърди, че един ден Вселената просто ще изгасне. Всички звезди ще избледнеят и ще станат елементарни камъни, скитащи се в космоса. Експертът упорства, че хората би трябвало да търсят други планети, преди слънцето да спре да излъчва светлина.

Физикът не изключва, че човечеството ще изчезне вследствие на нуклеарна война. Според учения прекомерно мощните оръжия и технологии съставляват сериозна заплаха за хората. Към днешна дата светът е основал такова количество нуклеарни оръжия, което е изцяло задоволително, с цел да унищожи всички живи същества от лицето на Земята, написа blitz.bg.

Смъртоносният вирус е различен сюжет на съдбения ден, който Стивън Хокинг разказа. Според писателя патогените бързо се популяризират по планетата, развиват се и се приспособяват към новите условия. В тази връзка никоя ваксина скоро няма да работи върху патогените. Космологът не изключи, че хората ще измрат заради изкуствено отгледани бактерии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР