Стефанос Циципас заяви, че е много развълнуван от предстоящия сблъсък

...
Стефанос Циципас заяви, че е много развълнуван от предстоящия сблъсък
Коментари Харесай

Циципас: Радвам се, че отново ще се изправя срещу Кирьос


Стефанос Циципас съобщи, че е доста разчувствуван от идния конфликт с Ник Кирьос в трети кръг на Уимбълдън. Австралиецът е един от най-неудобните противници за международния №5, който досега е спечелил единствено един от четирите мача посред им. Циципас разяснява и наличието на Марк Филипусис в екипа му през последните седмици и показа по какъв начин се е стигнало до това изненадващо за мнозина партньорство.

„Атакувах доста добре от главната линия, което не съумях да реализира в първия ми мач. Сега обаче това ми даде опцията да накарам съперника си да се движи и да си разтварям пространства в корта. Именно по този начин стигнах до множеството си шансове за пробив. Освен това сервисът ми беше доста добър, което още повече наклони везните в моя изгода. Бях доста непрекъснат в хода на дуела и това в последна сметка се отплати“ – разяснява международният №5.

В идната фаза Циципас ще се изправи против Ник Кирьос в дуел, който сигурно ще притегли голям интерес. Това ще бъде втори конфликт посред им в тазгодишния сезон на трева, откакто австралиецът се наложи с 5-7, 6-2, 6-4 на осминафинала в Хале.

„Ник е изиграл повече мачове на трева от мен и това е преимущество за него. Тази настилка доста му харесва и е много подобаваща за неговия игрови жанр. Много се веселя, че още веднъж ще се изправя против него и съм разчувствуван за идния дуел. Ник неведнъж се е забърквал в кавги през годините, само че все пак изпитвам огромно почитание към него. Ще опитам да направя това, което зависи от мен, а точно – да бъда съсредоточен от началото до края и да се боря за всяка точка“ – съобщи миналогодишният финалист на Ролан Гарос.

От началото на сезона на трева Марк Филипусис е част от екипа на Циципас. Гръцкият тенисист разкри по какъв начин е решил да се обърне към финалиста от Уимбълдън за 2003 година

„Познавам Марк от доста време. Преди също сме работили дружно, въпреки и за малко. Приятели сме, а също така приказваме един и същи език. Той е страховит човек и взаимоотношенията ни са чудесни. Чудесно е, че той е с нас, тъй като го усещаме като част от фамилията. Идеята да го поканим беше на татко ми и това се оказа доста положително решение“.

„Марк постоянно е добре пристигнал да се храни и да тренира с нас, а в това време аз мога да почерпя от неговия опит. Винаги съм подготвен да приема съвет от всяка една от легендите на нашия спорт. В множеството случаи е мъчно да изградиш сходна връзка с нови хора, само че в действителност се веселя, че Марк е с нас. Той познава добре психическата страна на играта, може би даже по-добре от татко ми, защото е играл на най-високо равнище. Възможността да погледнеш на нещата от друга вероятност постоянно може да е от полза“.

На въпроса кои съгласно него са най-силните детайли от играта му, Циципас отговори: „Бих споделил, че съм доста мощен душевен. Когато падна, се изправям доста бързо и стартирам да се трудя още по-упорито. Не е имало ден, в който да съм упражнявал без предпочитание, както нерядко се случва при множеството от останалите играчи. След сложен интервал постоянно се завръщам по-силен. Друго, което бих отличил, са уменията и дисциплината ми. Когато съм в най-хубавата си форма ми е доста елементарно да разгадавам играта на съперника и да съм изобретателен на корта. Може би не толкоз, колкото Федерер, само че въпреки всичко го умея“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР