Стефанос Циципас се намира на крилете на любовта заедно с

...
Стефанос Циципас се намира на крилете на любовта заедно с
Коментари Харесай

Поредно разочарование: Циципас не спечели нито сет срещу клей специалист и отпадна в Хале

Стефанос Циципас се намира на крилете на любовта дружно с Паула Бадоса, само че не толкоз положително наподобява обстановката за него на корта, откакто през днешния ден балканецът инкасира ново ранно проваляне. След като отпадна още на старта в Щутгарт, в този момент международният №5 отстъпи във втория си дуел на АТР 500 шампионата в Хале, бивайки надигран от 28-ия в света Николас Джари с 6:7(7) 5:7. По този метод южноамериканецът си подсигурява присъединяване в четвъртфиналната фаза на конкуренцията, където го чака конфликт против някого всред Александър Зверев и Денис Шаповалов.

Още в дебютния сервис гейм на съперника си гъркът се снабди с три благоприятни условия за пробив, само че нито една от тях не съумя да материализира след няколко чудесно извършени акции към мрежата от страна на чилиеца. Двамата тенисисти напълно можеха да разчитат на солидния си начален удар, който им носеше предимство в последвалото разиграване и опция да го завършат в своя изгода. Така уинърите не спираха да се натрупат в сметките им, само че дружно с това непрекъснато нарастваше и броят на непредизвиканите неточности на Джари, като точно поради тях той не съумя да материализира два сетбола при 6:5 и се стигна до тайбрек. Там резултатът също се развиваше извънредно равностойно, но в самия край нервите на гърка не устояха и по този начин международният №28 поведе в обособените елементи.

Във втория сет Циципас все по-често стартира да подхваща офанзиви към мрежата, с което намаляваше възможностите на съперника да доближи до брейкбол. От своя страна, Джари доста стабилизира представянето си от дъното на корта и изцяло почисти играта си от непредизвикани грешки, с помощта на което сложи под напън началния удар на съперника в края на частта. След като пропусна късмет за пробив в деветия гейм, то още в идващото съперниково подаване чилиецът доближи до 0:40 и от третия си опит нанесе първия пробив в срещата, който затвърди със сервис гейм на нула, с цел да подпечата крайната си победа. 

The moment upset the field
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР