Стефан Грозданов е председател на Асоциацията на българските треньори по

...
Стефан Грозданов е председател на Асоциацията на българските треньори по
Коментари Харесай

Намери се човек, който да каже, че Митов трябва да остане начело на Левски

Стефан Грозданов е ръководител на Асоциацията на българските треньори по футбол. Той разяснява пред в. " България Днес " обстановката в Левски и наставника на тима Николай Митов.

Г-н Грозданов, обстановката в Левски още веднъж е напрегната и се приказва за промяна на треньора. Имаше ли сили този тим да в профил Хайдук, тъй като точно провалянето от хърватите разклати стола на Митов?

- Левски няма построен жанр и това си пролича напълно ясно в реванша против Хайдук. Играчите не могат да си подават топката и да я изнасят с пасове напред. Единственото, което вършиха, е да ритат напред, а в офанзива Мапуку да се мъчи за измисли нещо.

Но въпреки всичко " сините " поведоха с 1:0 и в случай че бяха удържали този резултат, щеше да се стигне до дузпи. Не трябваше ли Левски просто да брани задатъка си с вярата за повече шанс при дузпите?

- Сега, когато проучваме мача, излиза наяве, че това щеше да бъде вярната тактичност в по този начин създалата се обстановка. Но, вижте, даже по някакво знамение Левски да беше отстранил Хайдук, това щеше да бъде просто случайност. В момента " сините " нямат нужната класа. Футболистите не са сработени, нужно е време, с цел да може това да се случи.

Но треньорът също носи отговорност за това, че тимът играе по този метод...

- Така е, само че би било неправилно цялата виновност да се хвърля върху Николай Митов. Левски закъсня със селекцията. Пристигат някакви футболисти, които не се познават между тях, не са упражнявали месеци наред... Не се прави по този начин във футбола, в случай че искаш да имаш триумфи. Имам единствено един укор към Митов. Казват, че е добър мотиватор, само че аз не видях тимът му да се хвърли нападателно в офанзива. Нито в първите минути, нито в последните, когато се взема решение мачът. Футболистите играеха постепенно, тромаво, безгрижно...

Трябва ли да бъде оставен Николай Митов да работи с този тим?

- Задължително! Просто няма треньор в света, който за 15 дни да е в положение да направи боеспосоен тим. На Митов би трябвало да му се даде късмет да се потвърди. Ако резултатите не дойдат и откакто отборът към този момент е отракан, тогава може да се търси смяна. Не става две седмици след началото на сезона да се поставя нов ментор. Ами в случай че той не хареса футболистите, които към този момент са привлечени? Какво ще се прави тогава? Тези играчи имат контракти. Ако няма да се разчита на тях, би трябвало да се заплащат неустойки...

Левски направи ефектен трансфер - този на Габриел Обертан, един състезател с опит от Висшата лига. Какво мислите за него?

- За мен няма значение името на който и да било футболист. Аз желая да го видя в игра, и то в поредност от мачове. Ако Обертан се показва на високо равнище, значи прехвърлянето му е бил верен. Но това просто още не се е случило. Спомням си Обертан от интервала му в Англия и той не беше неприятен футболист. Но това не значи, че като пристигна в Левски, ще носи целия тим на гърба си. Нека да забележим по какъв начин ще пасне на играта на тима. Ще бъде ли водеща фигура, или ще стане като тези - Нар и Бабатунде... За тях също имаше очаквания, че ще блеснат. А те цяла година нищо не направиха! Отборът има потребност от водачи, които да го поведат напред.

Кои футболисти на Левски от настоящия тим персонално на вас ви харесват?

- Ако би трябвало да се съди по мача с Хайдук, тогава ми хареса единствено вратарят. Но се надявам в бъдеще и останалите играчи да покажат качества, почтени за Левски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР