Ставащото в Украйна крие определени рискове за процесите в Западните

...
Ставащото в Украйна крие определени рискове за процесите в Западните
Коментари Харесай

Военният министър на РСМ специално за Светът и ние: Ставащото в Украйна крие рискове за процесите в Западните Балкани

" Ставащото в Украйна крие избрани опасности за процесите в Западните Балкани ", разяснява в особено изявление за министърът на защитата на Република Северна Македония Славянка Петровска. Като член на НАТО Скопие дава своя принос за защитата на района и има политическа воля за присъединяване в бойната група в България, която ще бъде под командването на Италия, сподели още министър Петровска.

По думите ѝ районната непоклатимост е значима освен за района, само че и за НАТО, както и за Европа като цяло.

Славянка Петровска разясни, че е имала отлични срещи с членовете и ръководителите на българската парламентарна комисия по сигурност и от диалозите с тях е останала с усещането, че съдействието е на чудесно ниво.

" Много сме удовлетворени от метода, по който се развива следването на представителите на македонската войска в българските висши военни учебни заведения, Военната академия ", разяснява Петровска и добави, че двете страни са на крачка от подписването на конвенция.

Славянка Петровска и българският боен министър Драгомир Заков са говорили за построяването на аварийните сили в двете прилежащи страни.

Тя е отправила покана до българския министър на защитата да посети Северна Македония, както и България и Северна Македония да проведат общо обучение в районната база в Криволак.

Петровска разяснява, че базата Криволак в Северна Македония има доста съществено значение за инфраструктурата на сигурност в тази част на Балканите, както и за всички членове на Алианса в него.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР