Старт на шумните абитуриентски балове в Пловдив. Минути след 18

...
Старт на шумните абитуриентски балове в Пловдив. Минути след 18
Коментари Харесай

Баловете в Пловдив започнаха: Абитуриент обра точките с трак...

Старт на шумните абитуриентски балове в Пловдив. Минути след 18 часа през днешния ден тишината и спокойствието в града отстъпиха на симфония от клаксони, вувузели, крясъци и обичайното преброяване от 1 до 12 по улиците, видя кореспондент на " Марица ".



Вечерта е за зрелостниците от ПГО " Ана Май " и Професионалната гимназия по битова техника. Те направиха зрелищно шествие по съществени булеварди и се придвижиха до мястото за празнуване, а точно хотел " Тримонциум ".



Абитуриентите от посочените гимназии предстоящо заложиха на лъскави коли, огромна част от тях БМВ. Няколко девойки бяха ескортирани с мощни мотори, които въртяха гуми и подвигнаха пушилка. По-рядко се виждаха и джипове, които в предходни години са измежду желанията на зрелостниците. Точките обра зрелостник, който бе докаран на бала с трактор.



На сборния пункт на зрелостниците се вихреше ваучър. Младежи и девойки танцуваха, пяха, крещяха, надуваха вувузели, снимаха се и, несъмнено, брояха с цялостно гърло от 1 до 12. Техните придружители, измежду които братя, сестри, родители, баби и дядовци, също им пригласяха.



Празничните тоалети демонстрираха, че зрелостниците несъмнено имат добър усет. Хит измежду абитуриентките бяха дългите рокли с гол тил. Изборът бе в светлата пастелна гама - бледорозово, пепел от рози, екрю и шампан. Черното съвсем отсъстваше. Момичетата съумяха да покажат премереност и да оставят малко и за въображението. Предпочитаната от абитуриентките прическа бе кок.



Младежите пък обичайно заложиха на костюми в тъмната гама, главно в черно и синьо, в комбиниране с папийонка, по-рядко с вратовръзка.



Настроението е достигнало връхната си точка, а зрелостниците са в трепетно очакване на паметната вечер и идните занимания.



Полицията е нащрек и упражнява засилен надзор. Патрули има на всички места и организацията е на равнище. Впечатление прави, че съвсем няма зрелостници, които да се демонстрират през люковете или да висят по прозорците на колите. Това обаче вършат техните придружители.



Баловете в Пловдив не престават и през идващите дни.



За да не бъдат те помрачени, от полицията поучават за отговорно празнуване и премерена еуфория.




















Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР