Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев заяви, че ще

...
Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев заяви, че ще
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Дано първият ни финал ни донесе първи трофей

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев съобщи, че ще се радва, в случай че той и тимът му напишат история, сходна на тази на Ивайло Петев и Лудогорец.

Двата състава ще се изправят във край за Купата на България в сряда, 24 май, от 19:00 часа на националния стадион " Васил Левски ". Когато Петев е бил за първа година отпред на Лудогорец през 2012 година, " орлите " печелят и купата, и Купата на страната. Янчев беше запитан дали се вижда в тази роля.

" Би било отлично, в случай че напишем такава история както Ивайло Петев и неговия тим. Ние сме окуражени да тръгнем по тая пътека, по тоя път. Винаги би трябвало да се стартира от някъде – за нас е първи край, нека е и първи трофей ", сподели Янчев.

Тимът му обаче в последните шест мача няма победа, което съгласно някои е мотив за терзание, само че не и за някогашния халф.

" Лично мене не ме тормозят резултатите, че не побеждаваме. Но играем с положителни сформира – с Левски и Черно море, знаем какъв брой съществени тимове. И в двата мача имахме късмет да спечелим, само че всичко това също е част от футбола. Не се самозалъгваме ", добави той.

Янев съобщи, че идният край е значим, само че класирането за европейските клубни шампионати също остава приоритет.

" При нас ситуацията е същото, както при противника – редом с купата, си гоним и третото място. Но първо най-съществен се явява финала, а по-късно имаме и цели в шампионата, а те са да участваме в евротурнирите ", сподели той.

Предвид кадровите проблеми, Янчев удостовери, че нови с контузии няма. А отборът му е наясно, че дуелът може и да не завърши в границите на постоянното време.

" Нямаме осъдени футболисти. Знаете, че Евгений Сердюк, Джонатан Перейра и Бидунга са трайно контузени. Дали можем да стигнем до дузпи? Напълно е допустимо. Това е турнирен мач, може да не свърши в границите на 90 минути. Какъв е ключа да се върнем на пътя на успехите? Ако ми е в джоба, ще го извадя и ще спечелим. Да, в действителност сме 6 мача без победа, само че нищо фрапантно не се е случило. Позицията е идеална за нашия тим, играем край. Резултатите са естествени, не са проблем ", добави той.

ЦСКА 1948 обаче и в двата мача в постоянния сезон с Лудогорец не разреши да бъде надвит. За Янчев не е изключително значимо даже и близкото минало.

" Това какво е било преди половин година или два месеца, не е толкоз значимо. Да, резултатите с Лудогорец са позитивни - нямаме загуба. Но най-важно е бъдещето, не можем да лежим на остарели лаври. Ние сме окуражени да покажем най-хубава игра и резултат. Не съм решил още какъв ще бъде състава. Имаме след два часа подготовка, нека са здрави всички. И по-късно ще избираме 11-те за на следващия ден ", разяснява той.

Наставникът на " алените " ще бъде щастлив, в случай че види цялостни трибуни на утрешния край.

" Няма нищо по-хубаво от това да дойдат хората, това е край – ще бъде театър. Ще забележим на следващия ден какъв брой хора са решили да дойдат. И аз, и сътрудника ми Ивайло Петев сме играли пред цялостни игрища, тъй че сме наясно каква е страстта ", изясни Тодор Янчев мнението си по въпроса с предстоящата ниска посещаемост на утрешния мач за националната купа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР