Старши треньорът на националния отбор на Иран Карлош Кейрош призова

...
Старши треньорът на националния отбор на Иран Карлош Кейрош призова
Коментари Харесай

Кейрош призова Клинсман да напусне ФИФА

Старши треньорът на националния тим на Иран Карлош Кейрош прикани немската легенда Юрген Клинсман да напусне ФИФА поради мненията си по адрес на Ислямската република. Той дефинира думите на някогашния нападател на Тотнъм като " позор за футбола ".

Клинсман, който през 1990 година завоюва международната купа с тима на Западна Германия, сега се изявява и като коментатор за ББС. По време на мача сред Иран и Уелс, който азиатците завоюваха с 2:0, той сподели, че Кейрош е повлиял на съдията с държанието си.

" Карлош се вписва отлично в този народен тим и в неговата просвета. Той се провали в Южна Америка с Колумбия, по-късно не съумя да класира и Египет и внезапно, тъкмо преди международното състезание, се върна в Иран, където работи дълги години. Това, което се случи, не е случайност. Това е част от тяхната просвета и метода, по който играят. Те повлияха на съдията да изгони вратаря на Уелс Уейн Хенеси. През цялото време те бяха до страничния и до четвъртия арбитър. Имаше доста произшествия, които не се видяха. Това е тяхната просвета, те разрушават играта ти ", разяснява Клинсман, който някогашен старши треньор на националните тимове на Германия и на Съединени американски щати.

Тези мнения подразниха Кейрош и той отговори в профила си в Туитър, искайки оставката на Клинсман като част от техническата група на ФИФА за международното състезание в Катар.

" Въпреки че почитам това, което си направил на терена, тези квалификации към иранската просвета, националния тим на Иран и моите играчи са позор за футбола. Никой не може да наруши нашите правила, в случай че не е на нашето равнище ", написа португалският старши треньор на Иран.

Той предложения Клинсман в база на Иран, където да се запознае с отбора и да научи от играчите за страната, преди да прави изводи за нея.

" Ще следим с цялостно внимание какво ще бъде решението на ФИФА по отношение на твоята позиция като член на техническата група за международното състезание, тъй като несъмнено ще чакаме оставката ти преди да посетиш лагера ни ", уточни още Кейрош.

Техническата комисия към ФИФА е ръководена от някогашния управител на Арсенал Арсен Венгер, който е началник на звеното за световно развиване на футбола. Тя следи за развиването на стилове и трендове по време на шампионата.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР