Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на своята

...
Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, говори на своята
Коментари Харесай

Топузаков: Създаваме шансове, но трябва да се научим да ги реализираме

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков, приказва на своята конференция след успеха с 1:0 в гостуването на Ботев Пловдив. Той съобщи, че тимът му би трябвало да работи още, с цел да осъществя обстановките, които основава.

Топузаков регистрира значимостта на „ сухите “ мрежи, които, съгласно него, са в главната на положителните резултати в последните мачове.

„ Един треньор постоянно желае повече от личния си тим. Да, по този начин беше, имахме значително обстановки. Неточни удари още през първото полувреме. Второто полувреме пропуснахме да решим мача с второ попадение, за какво не и с трето. Изглеждахме много рискови в предни позиции през днешния ден. Трябва още да упражняваме, да строим, с цел да можем да осъществяваме тези обстановки пред противниковата врата “.

„ Оказа въздействие в позитивен смисъл. Такава страст, такова оборудване, съвършен терен, футболен празник. Постараха се и двата тима да показват забавен дуел. Надявам се да има доста повее такива уреди, хората да пълнят стадионите и да се радват на футбола, който дава обичания им тим “.

„ Не ми хареса по този начин последните 5-6 минути, необяснимо за мен дадохме самодейността на Ботев. Имаше поредност от корнери пред нашата врата, които създаваха напрежение само че се справихме. Този тим е селектиран и построен от Станимир Стоилов и е посочил в тази поредност мачове, че опазването на „ суха “ мрежа съвсем постоянно носи триумф и три точки на тима. Ние би трябвало да съблюдаваме това нещо и да играем още по-отговорно. Да не позволяваме непредизвикани неточности в изнасянето на топката, оттова получаваме бързи контраатаки и възможни рискове пред нашата врата “.

„ Всеки един ден е значим за мен и моя щаб. За футболистите също, тъй като те са създали един страховит колектив. От нас се желае единствено да им даваме нужната мотивация и упоритост. Да подобрим бързината в офанзивите, да бъдем по-непредсказуеми. Да не прибързваме и да бъдем по-хладнокръвни пред гола. Създаваме задоволително брой положения, само че мъчно ги осъществяваме головете “.

„ Бяхме търпеливи и това притежание на топката във времето на мача обезкуражи Ботев Пловдив и беше въпрос на време да спечелим мача. Съжалявам, че не вкараме и втори гол, с цел да узаконим успеха и по-рано “, съобщи Топузаков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР