Старият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)

...
Старият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)
Коментари Харесай

Изненада: Иван Иванов се връща начело на КЕВР

Старият ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов следва да се върне още във вторник и да заема поста до избора на нов законен ръководител на комисията.

Казусът с енергийния регулатор дообърка така и така обърканата политическа обстановка. На 21 юли Конституционният съд (КС) разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание за избора на Станислав Тодоров за ръководител на КЕВР.

Конституционен съд обаче не сподели какво да се прави оттук насетне, а политиците в Народното събрание изпаднаха в ступор.

При липса на категорично решение на Народното събрание за освобождението на Иван Иванов и на законно определен правоприемник за поста, се влиза в същото заварено състояние като при проблема с шефката на правосъдния инспекторат Теодора Точкова, обясниха източници на Mediapool от Конституционния съд. Точкова заема поста повече от две години след приключването на мандата ѝ, тъй като Народното събрание не е извършил задължението си да избере нов основен правосъден контрольор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР