Станислав Трифонов е политически инструмент на президента, категоричен е лидерът

...
Станислав Трифонов е политически инструмент на президента, категоричен е лидерът
Коментари Харесай

Премиерът в оставка Бойко Борисов на извънреден брифинг: Безконтролен кабинет e целта на президента

Станислав Трифонов е политически инструмент на президента, безапелационен е водачът на ГЕРБ
Предстои да изхарчим десетки милиони за едно безсмислено съревнование. Дори след новите парламентарни избори няма да се образува държавно управление. И това е задачата! Безкраен и безотговорен длъжностен кабинет на Румен Радев. Гарантиран от политическия му инструмент - депутатът Станислав Трифонов.

Шампионите по рецензия отново ще си вършат акцията на наш тил, само че съзнателно ще премълчат най-важната си задача: да обезпечат еднолична власт на Радев. Власт, каквато даже Тодор Живков не е имал. Народът обаче е умен и вижда всичко. Когато не управлявахме добре ни наказа. Ние се поправихме и по тази причина още веднъж ни сложи преди всичко. Но пожела и да има мощен надзор над нас. Приех този избор и по тази причина подадох ръка на другите партии. Но те се изплашиха от делегираната им отговорност. Спасихме се от най-тежките международни рецесии - финансовата, бежанската, COVID-19, дано сами не се вкарваме в политическа и конституционна. Това разгласи на брифинг, призован в 9.30 часа сутринта на Светли понеделник министър председателят в оставка Бойко Борисов.

Аз съм човек, който постоянно, когато влага пари на данъкоплатците, демонстрирам къде са отишли. Над 100 милиона вложихме за избори, демокрацията е скъпо начинание, още повече, че ги организирахме в пандемия. Проведохме ги пред острия взор на наблюдаващи от всички организации, които се занимават с тази активност. Всички споделиха, че изборите са почтени и добре извършени. Преди изборите политическите партии имат своите стратегии, тактичност на деяние, по-късно те са длъжни, поради тези стотици милиони, които се дават за избори, да създадат нужното, с цел да има устойчиво ръководство, посочи Борисов.

Умен, хубав, с опит, признат на запад, с положителни връзки на изток. Такъв ще бъде (б. р. претендентът на ГЕРБ за президент). Ще е радикално друг от настоящия разединител на нацията. Няма да съм аз, изрично.

За непремерените думи

Има развити страни, към които ние се стремим, със 7-8 партийни държавни управления, има страни като Белгия, които по 1-2 години вършат държавно управление. Разбира, се там няма тази нелепост, която има тук със служебно държавно управление, тъй като те имат вяра на демокрацията и на политическите партии. Благодаря на българите, че още веднъж ни оставиха първа политическа мощ.

Когато бяхме надменни и не управлявахме както би трябвало, българският народ ни натисна, само че видя, че се поправяме и ни даде този късмет. Българският народ е умен, слуша и чете и ще стартира да си задава същите въпроси и ще осъзнае, че даже Тодор Живков не е имал президент, министър председател и ЦИК да се яви на изборите, а Румен Радев е подобен. Българинът не обича тирания и еднолично ръководство. Българският народ сподели: Първи сте, управлявайте, а мощна съпротива ще ви държи нащрек.

Коментаторите, които изясняват по какъв начин ни били “отвели”, не знам по какъв начин вторият има 250 000 по-малко от първия. Или тези, които се нарекоха “Отровно трио”, споделят, че ГЕРБ били токсични, а Българска социалистическа партия не е ли токсична като никой не желае да работи с нея. Движение за права и свободи не е ли токсична, че никой не желае да работи с нея, “Да, България” не е ли токсична, попита Борисов. Хайде малко да си мерим думите и зачитаме това по какъв начин ни е подредил българският народ при едни почтени избори, посочи той.

Отнасям се с почитание към всяка партия, само че не може уважаемата госпожа Нинова да каже по-бързо да закриваме Народното събрание, да връщаме мандата, тъй като Борисов продължава да ръководи. Повече от месец мина, господа, да си бяхте направило едно държавно управление, в случай че ще то да е проформа, както ви е проформа болшинството в Народното събрание, и то е единствено с цел да обслужи кандидат-президента Радев.

За парадоксите в Изборния кодекс

Неслучайно не одобриха мажоритарния избор, а сложиха даже една думична начело “при редовни” избори. Това значи, че при последващо държавно управление би трябвало да има цялостен мандат. При този насипен парламент по кое време ще има цялостен мандат? Никога. И тук хвърлиха прахуляк в очите на хората, че в миналото би имало, ние им предложихме и имаме гласовете да е незабавно, в този момент да се одобри мажоритарният избор, съобщи министър председателят в оставка.

За партийната дотация

Какво стана? Как се съешиха по този начин, че и тя отпадна? Нали това им беше предизборната стратегия. На Разпети Петък да приемеш закон за три дни, в случай, че ние сме имали рекомендации по тази тематика година преди изборите да не се трансформира закона - задачата беше една-единствена - ЦИК да се даде в ръцете на претендента за президент. Тук е огромният абсурд. ЦИК се назначава от Радев, единствено че на Народното събрание не му направиха методология. Кой би трябвало да бъде в този момент ръководител, по какъв начин ще назначи и зам.-председател? Абсолютно се погазват всички принципи”, попита Борисов.

“Какво значи 100% машинно гласоподаване? Кога ще създадат публичната поръчка и ще купят още машини? Това няма ли да се апелира, или към този момент е определена компанията, която ще ги доставя? Това за мен не е оригиналност. Новостите ще пристигна за българския народ, когато видят истината в очите. Да ги попитам и по какъв начин ще разнесат машините до Америка, Австралия? Кой ще следи къде се съхраняват тези машини и кой чука по тях?

Няма да внасяме измененията в Изборния кодекс в Конституционния съд. Оставете ги. Нека българите видят какво са сбъркали и какво са създали. Те към този момент виждат. Няма да го апелираме. Обжалваме мораториума, тъй като това е свръхгрешка. Има конституционна процедура, в която това е гледано, и държавното управление извършва своите отговорности, до момента в който не бъде сменено. Конституционният съд се е произнесъл, само че тъй като желаят тълкувание, ще е по-дълго решението. Те не могат да дадат друго решение, тъй като към този момент са дали едно такова”, изясни той.

За мълчанието и безотговорното държание

Няма да има последващо държавно управление, без значение от резултатите, тъй като партиите се държат безконтролно. Затова ние отидохме, предложихме кабинет - с имена, с хора, и отидохме да приказваме. Те отхвърлиха. Но те очевидно не желаят да приказват нито с Трифонов, нито с Българска социалистическа партия. А след два месеца кой ще ни оправи връзките, когато имаме разединител на нацията, а не обединител? Защото след два месеца, след идващите парламентарни избори, започваме да плащаме за президентски. Бедна страна да дава пари за избори през два месеца, аз не го смятам за редно. Няма да ви изгубвам времето с разкази по какъв начин съм правил държавно управление с патриотите.

Винаги съм се стремял България да има положителни връзки с Русия, само че нямаше по какъв начин да замълчим след възбраната на високопоставени лица на Европейски Съюз да влизат в страната. Нямаше по какъв начин да замълчим по тематиката за Навални и шпионския скандал. Целият Европейски Съюз изрази своята позиция, единствено Радев и Трифонов пазят радиомълчание. Време е то да бъде нарушено, тъй като отговорността за страната е тяхна!

Екатерина Захариева, вицепремиер в оставка: Нямат визия по какъв начин се провеждат избори в чужбина



Това, което се одобри за чужбина, ми приказва едно - тези хора нямат никаква визия по какъв начин се провеждат изборите в чужбина и какво коства това. С приемането на напълно машинно гласоподаване се лимитират правата за избор на българските жители. На изборите на 4 април машинно гласоподаваха едвам 24% от българите, като приказва за съмнение в машинния избор.

Ако в действителност е правилно, че монополист е венецуелска компания, производител на машините, не се ли тормозят от обстоятелството, че купуваме машини от Венецуела? Това е страна с тирания, в която държавното управление със особено основани милиции убива личните си жители, до момента в който стачкуват, със снайпери. Във Венецуела за по-малко от 2 години са напуснали и избягали 5 милиона венецуелски жители просто тъй като няма какво да ядат и са избивани по улиците. Да не се ли тормозим ние, държава-член на Европейски Съюз, че купуваме и гласуваме на машини, които се създават в такава страна?

Томислав Дончев, вицепремиер в оставка: Всички се състезават какъв да е максимален критик


Да управляваш не е да смениш “Фейсбук” с парламентарната естрада. Да управляваш е да носиш отговорност и да вземаш решения. В политиката партиите, личностите се състезаваме и този, който има най-хубав резултат, получава отговорността да ръководи. В момента всички се състезават кой да бъде максимален критик. Няма неприятно. В политиката има и рецензия, само че това не е нейната есенция. Есенцията е да взимам решения от името на и в интерес на хората.

45-ото Народно заседание имаше неуместно къс живот, фокусиран единствено и само върху смяна на изборните правила. Не бива да е единствено това. Аз не играя футбол. Само че това ми наподобява като двата тима да излязат на терена и първата работа да им е да преначертаят наказателното поле.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР