Стана известно кой точно е намерил съкровището на американския милионер

...
Стана известно кой точно е намерил съкровището на американския милионер
Коментари Харесай

Най-сетне: Обявиха кой е намерил легендарното съкровище, заровено от богаташ в Скалистите планини СНИМКИ

Стана известно кой тъкмо е намерил съкровището на американския милионер Форест Фен, оповестява The Guardian.

В понеделник, 7 декември, списание Outside разгласява публикация, в която за първи път се разкрива самоличността на намерилия имането. Оказало се, че това е 32-годишен студент по медицина от американския щат Мичиган, който се споделя Джонатан Стеф.

Името е доказано от внука на милионера Шайло Форест Олд в изказване, оповестено на уеб страницата на Дал Нейтцел, който беше непосредствен другар на Фен.


Форест Фен

Първоначално Стеф се надявал да остане неизвестен и Фен направил всичко допустимо да му помогне в това. На търсача на съкровища обаче му се наложило да разкрие името си поради правосъден иск. Той бил подаден от 47-годишната Барбара Андерсен, която безрезултатно е търсила съкровището на Фен в щата Ню Мексико, похарчила е за това хиляди долари и не е разкрила нищо.

В съда тя твърдяла, че някой е хакнал компютъра й, откраднал е нейното разшифроване на стиховете на Фен и я е следил по време на пътуването й.


Джонатан Стеф

През 2010 година Фен разгласи, че е скрил сандък със съкровища в Скалистите планини. Съкровището се състои от антични монети, златни парченца, диаманти, сапфири, рубини, смарагди и други полезности на обща стойност от един до два милиона $. Неговите координати бяха криптирани в стиховете, дадени в книгата на Фен „ Страстта на преследването “.

Хиляди иманяри са се пробвали да намерят съкровището, най-малко петима от тях са починали по време на издирването. През юни 2020 година Фен разгласи, че съкровището е открито. Според неговите думи, търсачът на съкровища му е изпратил фотография на сандъка като доказателство. В началото на септември Фен умря на 90-годишна възраст.

След гибелта на милионера Джонатан Стеф е разгласил в интернет своите мемоари от търсенето на съкровището и последвалата среща с Фен. Стеф не споменавал името си, само че признал, че кутията е била скрита в Уайоминг, а самият той принадлежи към поколението на милениалите.


Джонатан Стеф и Форест Фен

Поради неналичието на детайлности доста участници в търсенето взеха решение, че съкровището или не е открито, или в никакъв случай не е съществувало.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР