Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на задачите,

...
Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на задачите,
Коментари Харесай

Министър Цоков: Всички зрелостници ще получат по 4 точки заради липсващи диаграми в тестовете по български език и литература

Всички зрелостници ще получат служебно по 4 точки на дилемите, свързани с диаграмата на изпита по БЕЛ. Това заяви министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Това се постанова откакто стана ясно, че в обособени учебни заведения диаграмите не са били разпечатани в целокупност.

Към момента е открито, че от казуса са наранени към 200 възпитаници от близо 47 хиляди, които са се явили на изпита. Отговорите обаче се нанасят на обособена бланка и не могат да бъдат открити с безспорна сигурност всички възпитаници, които са работили по вид без диаграма. „ Затова ще дадем 4 точки на безусловно всички зрелостници на тези задания. За да сме сигурни, че никой няма да бъде ощетен от казуса ", изясни проф. Цоков. Министърът посочи, че той изрично не е в изчерпателен проект, а механически в обособени учебни заведения.

„ Преди разпращането на всеки модул от изпита по български език и литература към учебните заведения, той се разпечатва и съпоставя в МОН ", сподели още проф. Цоков и обясни, че никакви проблеми не е имало с изпита по БЕЛ. Те са настъпили в обособени учебни заведения и занапред ще се ревизира за какво не са били открити преди пробата да се даде на зрелостниците.

Министерството популяризира в допълнение увещание до всички учебни шефове да вършат деликатна инспекция и да съпоставят разпечатаните разновидности с цифровите им копия на зрелостни изпити през вчерашния ден. Бяха дадени и спомагателни инструкции какви инспекции на настройките на всеки принтер може да създадат учебните заведения при проблеми и досега няма постъпили сигнали за сходни нередности.

До момента на провелите се изпити са анулирани 11 теста на зрелостници, които са употребявали мобилно или друго техническо устройство.

ПРЕСЦЕНТЪР НА МОН

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР