Срокът за прием на предложения за тазгодишните носители на Наградата

...
Срокът за прием на предложения за тазгодишните носители на Наградата
Коментари Харесай

Община Русе приема предложения за наградите Русе и Млад творец

Срокът за банкет на оферти за тазгодишните носители на Наградата " Русе " и Наградата " Млад създател ", които община Русе връчва годишно на тържествена гала на 24 май, е до 10 май. С Наградата " Русе " се удостояват български и задгранични жители със заслуги в региона на изкуството и културата, образованието и науката за забележителен принос за издигане престижа на Русе. Тя се връчва на лица и организации и/или екипи за достижения в няколко категории (подробна информация може да се откри в уеб страницата на община Русе) в интервала от 10 май на миналата година до 10 май на настоящата година.

Удостоените с Наградата " Русе 2021 " ще получат бронзова статуетка по авторски план и направа на скулптора Георги Радулов, диплом и парична награда: За самостоятелна премия - 500 лева.; За групова премия - 1000 лева.; За извънреден принос и дългогодишна активност - 600 лева Наградата " Русе " не се връчва на лица и организации, удостоявани с нея в предходни години.

Наградата " Млад създател " отличава млади русенски създатели в региона на изкуствата и културата на възраст до 30 години, с високи креативен и артистични достижения. Тя е учредена в памет на актьорите Яна и Георги Стефанови и се съпровожда от парична сума в размер от 600 лева и награден знак, обезпечени от тяхното семейство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР