Срокът на годност на ваксините може да се удължи, това

...
Срокът на годност на ваксините може да се удължи, това
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: Срокът на годност на ваксините може да се удължи

Срокът на валидност на имунизациите може да се удължи, това към този момент се направи за " Пфайзер ". Европейската организация за медикаментите извърши оценка и удостовери, че срокът може да удължи от 6 на 9 месеца. Така че, за всички доставени в страната ваксини, чисто регулаторно, срокът на валидност е продължен. Това изясни по Българска национална телевизия шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

„ Всяка смяна в късата характерност не е нещо характерно за България, важи за всички останали страни “, обясни той.

Това не е казус, случва се за лекарствените артикули, когато се натрупват спомагателни данни и след осъществяване на оценка, срокът на валидност бива удължаван.
свързани новини7289на 01.09.20215250на 22.07.2021
„ В България сега има партиди със до септември, респективно в този момент той е до декември “, изясни Кирилов.

„ Близо 6,6 милиона от позволените досега са доставени у нас досега. Има налични от всички позволени, към 2,5 милиона са поставените дози, а към 550 000 са дарени на страни отвън Европейски Съюз. 100 000 дози са препродадени на Норвегия, водят се договаряния, изясни още той.

„ На база честотата на слагане на дозите е належащо да бъдат търсени такива разновидности, по тази причина се водят дейни договаряния “, акцентира Кирилов.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР