Срещата с ръководството на Националния осигурителен институт премина удовлетворяващо и

...
Срещата с ръководството на Националния осигурителен институт премина удовлетворяващо и
Коментари Харесай

Вдигат с 400 лв. най-ниските заплати в НОИ


„ Срещата с управлението на Националния застрахователен институт мина удовлетворяващо и за двете страни. Беше ни препоръчан вид, с който с най-висока сума ще бъдат вдигнати най-ниските заплати в Национален осигурителен институт, което беше едно от основните претенции на чиновниците и служащите, тъй като всеобщо заплатите там бяха много ниски . Удовлетворени сме от договореностите, които постигнахме. “

Това съобщи Кремена Атанасова, ръководител на Синдиката на административните чиновници към КТ " Подкрепа ", представена от БГНЕС.

" Механизмът ще бъде смесен - % и твърда сума, като по този метод за най-ниските заплати ще бъде реализиран най-малко от 1600 лева месечно. Това са към 46% всички служащи и чиновници от Национален осигурителен институт, които все още получаваха заплащане от 1100-1200 лева Те ще имат растеж от към 400 лева, което в проценти е над 30%, а за някои и над 40% ", добави Атанасова и посочи, че нарастването влиза в действие със задна дата от 1 август тази година.

" Реално то ще се случи през септември, само че бъде изчислено със задна дата от 1 август по този начин, както е написано в Закона за бюджета ", означи Атанасова и добави, че спомагателните средства, нужни за това нарастване, са в размер от 7 830 000 лв.. " В тези средства е очакван и запас за майчинство или за хора, които отсъстват заради други аргументи. Техните заплати също ще бъдат обновени след завръщането им ", сподели още Атанасова.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР