Средствата за отбрана не са подходяща рецепта през 21-ви век.

...
Средствата за отбрана не са подходяща рецепта през 21-ви век.
Коментари Харесай

ХДС има час при лекар, търси се рецепта

" Средствата за защита не са подобаваща рецепта през 21-ви век. " Християндемократическият съюз би трябвало да е наясно с това, когато ближе раните си по време на договарянията за миграцията. Това написа в собствен коментар за немския " Зюддойче цайтунг " Бернд Кастнер.

ХДС има час при доктор . Това, което новият водач на партията Анегрет Крамп-Каренбауер назовава " семинарни диалози " , евентуално ще се трансформира в лечебна сесия, предвижда журналистът. Точно както СДП към момента страда от Хартц IV, ХДС страда от есента на бежанците през 2015 година и последствията от мигрантската рецесия. Добре е, че християндемократите още веднъж разискват тематиката и по думите му, ближат рани. Според Кастнер немските консерватори би трябвало да внимават да не подценен значимото. В различен собствен коментар от ноември 2018 година Кастнер дефинира немската политика във връзка с мигрантите като " нечовешка ".

Да се приказва за тогавашните неточности е по-добре, в сравнение с да се премълчават непрекъснато, по искане на канцлера Ангела Меркел. " Мълчанието носи риск от гнойна рана ", безапелационен е Кастнер и добавя, че анализирайки минусите, като неналичието на европейски гласове в лицето на стотиците хиляди бежанци, Каренбауер не би трябвало да не помни какво се е случило. По думите му макар че Германия е надалеч от задачата на интеграцията, тя е постигнала доста.

" Не би трябвало да се гордееш с това като немец, само че не е и нужно човек да се срами от това човечество ", написа още Кастнер.

Добре е съгласно него да се приказва за това по какъв начин да се избегне хаосът и несъразмерните условия в бъдеще, когато става дума за бежанци. Политическите средства обаче не би трябвало да бъдат затварянето на границите или даже премахването на главното право на леговище, счита журналистът. Мизерията на бягството може да бъде лекувана единствено посредством отнасяне на аргументите .
Ако това не се случи, войната, потисничеството, бедността, изменението на климата ще донесат нови и от ден на ден бежанци , дребна част от които идват в Европа. Повечето от близо 70 милиона бежанци по света остават в бедните страни, сочи статистиката.

Кастнер споделя мнението на министъра на вътрешните работи на Бавария Йоаким Херман (ХСС) , че една " мощна страна " несъмнено може да помогне. Въпреки това тази мощна страна не трябва да се задоволява със отбраната против бежанците, да следи и възпира тези, които все пак стигат до немските граници.

Журналистът добавя: Европа също не би трябвало да третира бежанците като прокажени . Държавата би трябвало да бъде задоволително мощна, с цел да предложи съответна помощ на нуждаещите се. И ръководещите би трябвало да са задоволително мощни, с цел да обяснят на своите жители разбираемо за какво е належащо да се помогне на нуждаещите се. Той акцентира, че общността се основава на концепцията за човечеството. Струва си да се влага повече в връзката с жителите, разяснява Кастнер. Възходът на " Алтернатива за Германия " съгласно него също е вследствие от неспособността за обяснение в ерата на Меркел.

Желаната мощна страна ще съществува единствено за нейните жители и бежанци , в случай че е вградена в мощна Европа, отбелязва журналистът. Това, което Германия прави за или против бежанците, визира и нейните европейски съседи и тук съгласно Кастнер новият водач на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер има право. И назад. Още по-важно е ХДС да се погрижи за раните си по време на лечебните сесии и по-късно да гледа към бъдещето, изяснява Кастнер и се аргументира с това, че средствата за защита не са подобаваща рецепта в 21-ви век, тъй като тя единствено ускорява страданието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР