Сравнението между Poco X3 Pro и iPhone 6S/7/8 не е

...
Коментари Харесай

Среден клас Xiaomi или стар флагман iPhone - кой е по-добър?


Сравнението сред Poco X3 Pro и iPhone 6S/7/8 не е в интерес на Apple
(снимка: стопкадър DimaViper Live / YouTube)

Настъплението на Xiaomi на международния пазар като налична и качествена опция на скъпите флагмани от марки като Apple и Samsung е реалност от години. Дори междинен клас Х iaomi може да съперничи на флагмански модели, съгласно експертен разбор.

Специализираният YouTube канал DimaViper Live разгласява забавно, което изяснява за какво смарт телефонът от междинен клас Xiaomi Poco X3 Pro е по-добър от старите флагмани на Apple – iPhone 6S, 7 и 8.

На първо място, Poco X3 Pro са зарежда по-бързо от iPhone, акцентират специалистите. С други думи, устройството започва по-бързо от своите съперници.

Следва преимущество в размера на екрана. По-старите iPhone имат по-малки екрани, спрямо новия Poco X3 Pro – приказваме за 6,6 инча против 5,5 инча или по-малко. Освен това дисплеят на Poco е съвсем без рамка по отношение на този на iPhone.

Смартфонът Poco X3 Pro в доста връзки е по-добър от старите iPhone флагмани
(снимка: MI)

Сравнението на батериите е още веднъж в интерес на Xiaomi. Батерията на iPhone има дребен потенциал (по-малко от 2000 mAh), а също така използваните модели се продават с към този момент „ убита ” батерия. В същото време Poco включва батерия с потенциал 5160 mAh, която е задоволителна за 1,5–2 дни потребление на смарт телефона.

В допълнение, честотата на освежаване на екрана във версиите на iPhone 6S, 7, 8 е единствено 60Hz, до момента в който при Poco тя е двойно по-голяма – 120Hz.

Друг миг е размерът на памета. Вградената памет (ако приказваме за съществени конфигурации) в iPhone 6S е 16GB, във версия 7 е 32GB, а в iPhone 8 – 64GB. При Poco вградената непрекъсната памет е най-малко 128GB, а оперативната памет е 6GB против 2GB при сравняваните айфони.

Poco X3 Pro също има общоприет жак за слушалки, до момента в който iPhone 7 и 8 нямат подобен. Друг плюс на Poco е съществуването на инфрачервен порт.

Версии 6S, 7 и 8 на iPhone отстъпват в доста връзки на Poco X3 Pro
(снимка: CC0 Public Domain)

Камерният блок на китайския смарт телефон се състои от четири модула, до момента в който всички iPhone имат един. Poco също може да снима с макро-обектив, с широкоъгълен обектив, в портретен режим и така нататък

За улеснение, Poco разполага със странично инсталиран скенер за пръстови отпечатъци и с функционалност за отключване с лице. Това не е по този начин при по-старите модели iPhone.

Разбира се, Poco има дефекти, спрямо по-старите устройства на Apple. Такива са по-голямото тегло (с 200 грама) и забележителната дебелина. Освен това iPhone 7 и 8 имат отбрана от влага и като цяло корпусите на епълските устройства са направени от първокласни материали.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР